Etter noen uheldige kamper borte mot Lillestrøm og Viking, begynner Molde å likne mer og mer på et mesterlag igjen. Den sterke 3-0-seieren borte mot Mjøndalen ble fulgt opp med en overlegen 6-1-seier hjemme mot Sandefjord, og i cupen avanserte Molde oppskrifsmessig vider etter å ha slått Fyllingsdalen 4-0. Kveldens kamp mot Tromsø markerer slutten på en hektisk periode med mange kamper for Tor Ole Skullerud og hans Molde. På grunn av landslagspausen er det nemlig 15 dager til neste gang de blåhvite skal i aksjon i eliteserien. Nettopp av den grunn er det viktig å få med seg et godt resultat fra Ishavsbyen.

— Det er en usedvanlig viktig kamp, og det har jeg ikke lagt skjul på. Vi har fryktelig lyst på tre poeng og kommer til å selge oss veldig dyrt, sier Skullerud til Rbnett.

Laber poengfangst

Tromsø har i skrivende stund seks poeng i eliteserien, og ligger nest sist på tabellen etter elleve kamper. De siste to kampene har imidlertid laget imponert, med uavgjort både mot Odd og serieleder Rosenborg.

Til tross for at kurven peker oppover, er tabellsituasjonen stygg for Steinar Nilsens menn, med to poeng opp til kvalik og seks poeng opp til trygg grunn. Molde-trener Tor Ole Skullerud mener Tromsø har prestert bedre enn hva poengfangsten tilsier.

— De har hatt mange gode prestasjoner i det siste, særlig mot Odd og Rosenborg. Det er et lag som har fått litt dårlig betalt egentlig. Tromsø er et hardtarbeidende lag, så det kommer til å bli steintøft, sier han.

Sikter mot toppen

Avstanden opp til serieleder Rosenborg har vært helt oppe i åtte poeng denne sesongen, men etter at de avga poeng hjemme mot Tromsø sist serierunde, ble den redusert til seks. Det er godt nytt for Molde, som har igjen både hjemme— og bortekamp mot trønderne.

— Det er flere lag foran oss som er i god form, men vi må bare konsentrere oss om å bli bedre hele tiden. Vi er langt bak Rosenborg ennå, men jeg har ikke mista troa på at vi skal klare dette, sier Skullerud.

Kampen på Alfheim har avspark klokken 19. Følg den direkte her!