TRONDHEIM (adressa.no): Stortalentet sliter fortsatt med en skade i kneet, men håper å kunne trene for fullt etter påske. Mannen, som er Rosenborgs yngste debutant i eliteserien, håper å kunne spille seg til fast plass på RBK-laget uten å gå omveier via utlån.

— Jeg har tenkt på det, men det er ikke aktuelt slik situasjonen er nå, sier Sæter på Adresseavisens spørsmål om utlån er aktuelt.

- Er i den beste klubben

— Vi har hatt en plan om at jeg skal være med her og gjøre mitt beste på trening, så får vi se hvordan det går, fortsetter han.

Ingebrigtsen er tydelig på at Rosenborg er den beste arenaen for unggutten.

— Han kommer til å spille andredivisjonsfotball uansett, og være involvert hos oss. Det er Norge som hausser opp at alle 16-åringer skal spille i eliteserien. Han er i den beste klubben og har de beste medspillerne, sier RBK-treneren i etterkant av treningen mandag formiddag.

99 prosent: Kåre Ingebrigtsen (bak) sier John Hou Sæther er 99 prosent skadefri. Her på trening mandag formiddag sammen i duell med Mike Jensen. Foto: GLEN MUSK

— Ville spilt i Start- Hadde han dratt til Start eller noe sånt, så hadde han spilt, legger han til.

- Er det noe dere har vurdert?

— Nei. Han har en fantastisk treningshverdag her. Han trener med de beste og det er veldig bra, sier Ingebrigtsen.

Han beskriver Sæther som 99 prosent skadefri.

— Vi er veldig forsiktige, ettersom han har slått opp skaden en gang. Vi håper han kan være med på alt på trening etter påske.