DNB ARENA: Oilers gjennomførte sin vanlige morgentrening uten problemer lørdag morgen. Smilet og latteren satt løst. Likevel var det noe alvorspreget over gjengen. Spillerne var skjerpet. Fullførte øvelsene uten slurv.

Stemningen var litt spent. Litt nervøs.

I dag kan seriegullet sikres. En pokal Oilers bare har vunnet én gang tidligere.

Det er lørdag. Hallen blir helt full. Og forhåpentligvis skal sjampagnen sprettes og pokalen heves.

I fjor ble seriegullet tapt på målstrekningn. Det bitre 1-7-tapet sitter friskt i minne. Vålerenga jublet foran egne fans. Hevet pokalen.

Nå har Oilers en gylden mulighet til å vinne seriegullet.

Thoresen: Slik blir det gull

– Vi er spente, men alle gleder seg til å spille en forrykende kamp. Det er toppkamp. Det er lørdag. Det blir ikke bedre enn dette, sier Mathias Trettenes.

Petter Thoresen er fornøyd med det han har sett av mannskapet sitt etter landslagspausen. Det har vært solid. Det har lignet et Oilers i solid sluttspillform.

Thoresen håper guttene hans klarer å gjenskape de gode prestasjonene den siste tiden. Da blir det gull i kveld.

– Storhamar vant 2-1 forrige gang de var her. Da var vi ikke desperate nok foran mål, og vi fikk alt for mange overganger i mot. De fikk deres taktikk til å stemme 100 prosent, med å være kyniske, taktiske og ta overgangene. Men det har sett bra ut i det siste, vi må bare fortsette slik, sier Thoresen.

— Dette er bare gøy

Oilers-treneren er veldig tydelig på at han ønsker å avgjøre dette i dag.

Han anser resten av kampprogrammet som tøft med kamper mot Vålerenga og Lørenskog, i tillegg til Kongsvinger. Hvis det skulle bli tap i dag må Oilers vinne to av sine tre resterende kamper, dersom Storhamar vinner resten av sine.

– Dette er bare gøy, men vi er spente selvfølgelig. Nå har vi matchball, og det er det aller beste å drepe dette i dag på første mulighet. Det blir ikke noe lettere fremover, sier Thoresen.

Thoresen er fornøyd med det han så på morgentreningen. Det var god pasninskvalitet i øvelsene, bra timing offensivt og spillerne var på hugget.

– Jeg lover at vi skal gjøre vårt beste, gi absolutt alt, følge gameplanen og være klare for kamp, sier Mathias Trettenes.

Kampen starter klokken 16.00. Vi starter livechatten klokken 15.00 på Aftenbladet.no.

PS! Vinner Oilers serien er de også sikret en plass i CHL. Også vinneren av sluttspillet får en plass i CHL. Skulle det bli samme vinner, får andreplassen i serien den siste plassen.