Etter en januar måned under pari er Oilers-keeper Ruben Smith på vei mot storformen.

Lørdag får Stavanger-gutten fornyet tillit i buret når laget kan sikret seriegullet mot gamleklubben Storhamar hjemme i DNB Arena. Det er en kamp 27-åringen ser fram til med glede.

— Det blir helt sikkert en herlig ramme rundt kampen, og forhåpentlig klarer vi å sikre seriegullet på hjemmebane. Det hadde vært utrolig deilig å avgjøre serien lørdag, og det er ikke minst viktig både for klubben og laget, sier Smith til Aftenbladet dagen før dagen.

Han var meget solid da Oilers levde farlig i tredjeperioden borte mot Lillehammer, og vartet opp med en ny, god forestilling mot Stjernen torsdag. Og Smith legger ikke skjul på at han stortrives med situasjonen.

Nyter øyeblikket

— Det er nå det er kult å spille, og det er en veldig god energi i laget. Stemningen er som i sluttspillet, og det er mye smil og latter i garderoben, i kombinasjon med et stort fokus på det vi skal gjøre. Herfra og ut er hver kamp som en finale. Det er en fantastisk situasjon, og nå gjelder det bare å nyte øyeblikket, sier Oilers-keeperen, som mener det er på tide at klubben tar et nytt seriegull, tre år etter det hittil eneste i medaljeskapet.

— Dette viser at vi har tatt et steg videre og etablert oss på toppen. Det handler om å vise at man er best over 45 kamper og vinne også på dårlige dager. Jeg synes vi var stabilt gode og jevne før jul, mens vi var litt mer varierende i januar. Nå er vi der vi skal være både taktisk og ferdighetsmessig, og det er ikke tilfeldig. Vi har begrenset de unødvendige poengtapene og satt oss i en veldig gunstig situasjon, sier Smith.

Kjenner Storhamar godt

Som tidligere Storhamar-spiller vet han godt hva lørdagens motstandere har å by på. Tabelltoerne er også ett av bare to lag som har klart å slå Oilers i DNB Arena i seriesammenheng denne sesongen.

— Storhamar bør være desperate nå. De er veldig gode til å forsvare seg og sterke på kontringer. De vil fort ut av egen sone og spiller god, offensiv hockey. Det gjelder å få pucken mest mulig ned i deres sone og rett og slett slite dem ut. I tillegg kan du være sikker på at vi skal gjøre det guffent og ekkelt for ferdighetsspillerne deres, sier Oilers-keeperen.

- Ruben har noe ekstra

Trener Petter Thoresen har tillit til at sisteskansen leverer varene i den viktige kampen.

— Ruben var ikke helt på topp i januar, men har vist i de to siste kampene at han er tilbake der han skal være. Henrik Holm spilte seg egentlig ikke ut, men det er noe eget ved Ruben i disse situasjonene. Han har et nivå ekstra. Samtidig er dette ferskvare, og han må skjøte seg vel for å være på topp, sier Thoresen til Aftenbladet.

Damenes aften?

Han er glad for å se at både over- og undertallsspillet til Oilers er på bedringens vei før seriefinalen og sluttspillet. Likevel forventer han seg en tøff batalje mot Storhamar.

— De kommer til å spille på våre feil, er gode i forsvarssonen og flinke til å kontre. Kampen mot Stjernen var imidlertid veldig oppløftende for vår del. Det var kanskje vår beste kamp for sesongen når det gjelder trafikk foran mål og pucker på mål fra backene. Nå gjelder det å unngå dumme utvisninger, og bruke styrkene våre. Storhamar er et lag med store ferdigheter, kanskje til og med mer enn oss. Men vi er mer massive, tunge og komplette, mener Oilers-treneren, som tror laget sikrer seriegullet lørdag.

PS: Seriefinalen mot Storhamar er for øvrig damenes aften i DNB Arena. Lite visste klubbens markedsavdeling om hvor viktig oppgjøret skulle bli da de la «Hockey and heels»-arrangementet sitt til nettopp denne lørdagen. Så gjenstår det å se hvor mange menn som gir bort billettene sine til champagnetørste damer på stilletthæler når seriegullet kan sikres på hjemmebane…