Løseth fikk sin beste plassering i verdenscupen i storslalåm i sesongens første renn for to uker siden i Aspen med sjuendeplass. Ålesund-jenta fulgte opp den gode prestasjonen med å forbedre rekorden til femteplass lørdag.

26-åringen kjørte veldig bra i første omgang, der hun åpnet svært bra og hadde beste tid på både første og annen passering, men gjorde en feil i sluttpartiet. Det kostet Løseth mange tideler og kanskje en førsteplass etter første omgang.

I annen omgang ble hun kanskje litt for forsiktig og tapte jevnt med tid nedover hele bakken. I mål kom hun inn til tredjeplass og allerede da var det klart at det ville bli karrierebeste i disiplinen.

I fraværet av amerikanske Mikaela Shiffrin, som ble skadd under oppvarmingen, kjørte landskvinnen Vonn strålende. Alpinstjernen ledet etter første omgang og forsvarte ledelsen med en margin på sju hundredelssekunder på østerrikske Eva-Maria Brem. Federica Brignone fra Italia ble nummer tre. Løseth var 77 hundredeler bak Vonn.

Ragnhild Mowinckel hadde ingen god dag på jobb og kjørte ut nesten rett etter start i første omgang. Det samme gjorde Lotte Smiseth Sejersted. (©NTB)