Milan gikk offensivt ut hjemme mot Sampdoria lørdag. To mål i hver av omgangene sørget for at Milano-laget vant 4-1 og sikret seg tre poeng.

Giacomo Bonaventura sørget for en tidlig ledelse for hjemmelaget da han scoret 16 minutter inn i oppgjøret etter en pasning fra M'baye Niang. Niang fikk ballen inne i feltet, og franskmannen vendte seg fri fra Sampdoria-forsvaret og la inn foran mål. Der var Bonaventura på løp, og Milan tok ledelsen på San Siro.

37 minutter inn i kampen rev Lorenzo De Silvestri ned Bonaventura inne i sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket.

Niang tok straffen og doblet Milans ledelse etter et hardt satt straffespark høyt i mål.

Franskmannen fortsatte å skape trøbbel for gjestene i andre omgang. Fire minutter etter hvilen scoret han sitt andre for kvelden etter et dårlig utspill fra gjestenes keeper Emiliano Viviano.

Elleve minutter før slutt scoret Luiz Adriano Milans fjerde mål for kvelden.

Sampdoria reduserte til 4-1 da Eder satte en straffe bak Milan-keeper Gianluigi Donnarumma (16) tre minutter før slutt.

Milan klatret med seieren til femteplass, sju poeng bak serieleder Inter. Sampdoria er nummer 12 med 16 poeng.

Lørdag slo Torino Bologna 2-0 etter sene scoringer av Andrea Belotti og Giuseppe Vives.

Torino er nummer åtte etter 14 spilte runder, mens Bologna ligger som nummer 17. (©NTB)