Leciester-spissen Jamie Vardy hadde scoret i ti kamper på rad før kveldens kamp mot Manchester United. Med det hadde han tangert rekorden til tidligere United-spiss Ruud van Nistelrooy fra 2003.

HER SKJER DET: Leicester Citys Jamie Vardy setter inn 1-0 mot Manchester United. Spissen har nå scoret i elleve strake Premier League-kamper. Foto: Paul Greenwood / BPI / Digitalsport

Dermed var det store spørsmålet før toppkampen om Vardy kunne ta rekorden på egenhånd. Og 23 minutter ut i kampen kom svaret. Vardy ble spilt fri etter en Leicester-kontring og satte inn 1-0 for hjemmelaget til enorm jubel fra både lagkamerater og tilskuere.– Helt utrolig, var reaksjonen fra den ferske rekordholderen etter kampen, ifølge NTB.

Vardy, som inntil for tre sesonger siden spilte på femte nivå i det engelske ligasystemet, sa etter kampen at han hadde forsøkt å ikke tenke for mye på muligheten for å bli historisk.

– Hvis jeg hadde latt det gå inn på meg, så ville det ha påvirket prestasjonene mine. Så jeg har forsøkt å holde hodet lavt, og bare konsentrere meg, sa Vardy.

– Dette var bare en annen kamp vi hadde lyst til å vinne, fortsatte han.

Da rekorden var et faktum, tok den tidligere rekordholderen til Twitter for å gratulere Vardy.

Utligning like før pause

Etter scoringen fortsatte Leicester å presse. Riyad Mahrez skapte trøbbel for gjestene i hele omgangen og etter halvtimen kom han også til en god sjanse, men David De Gea sto i veien.

Manchester United slet med å komme til noen skikkelige sjanser. En god periode før Vardys historiske mål ble dårlig utnyttet og etter scoringen var Louis Van Gaals menn skikkelig bakpå.

UTLIGNER: Bastian Schweinsteiger header inn 1-1 like før pause. Foto: Paul Greenwood / BPI / Digitalsport

Men like før pause kom utligningen. Etter en brytekamp i feltet fikk Bastian Schweinsteiger slitt seg løs på en corner og stanget inn utligningen fra fem meter. Det sørget for 1-1 til pause.Like etter hvilen var tyskeren nære på å gi United ledelsen. Også denne gangen på hodet. Schweinsteiger raget høyest etter et frispark og headet mot Leicester-målet, men Kasper Schmeichel reddet. Wayne Rooney var først på returen, men avslutningen gikk like utenfor. Flagget var uansett oppe for offside.

Leicester nærmest scoring

Etter Schweinsteigers heading var kampen mer sovemedisin enn underholdning. Leicester City lå med hele laget på egen halvdel og forsvarte seg mens Manchester United trillet ball som bare United under Van Gaals ledelse kan. Men så, ut av ingenting, kom nok en stor sjanse.

Leicester fikk kontret og kom tre mot to mot United-målet. Mahrez spilte igjennom Leonardo Ulloa som kom seg forbi Smalling og fikk skutt mot mål. Men som så mange ganger før var David De Gea på pletten med en benparade og reddet United.

Gjestene hadde mye ball, men slet med å skape skikkelige sjanser. Nærmest var innbytter Memphis Depay etter 84 minutter. Etter litt klabb og babb fikk høyreback Darmian headet ballen inn i Leicesters 16-meter. Depay fikk tatt ballen ned, men ble presset av Wes Morgan og avslutningen gikk over målet til Kasper Schmeichel.

Nederlenderens sjanse ble kampens siste store. Kampen endte 1-1. Med poengdeling på King Power Stadium overtar Manchester City tabelledelsen med 29 poeng. Leicester ligger på andreplass på like mange poeng, men svakere målforskjell. Manchester United er poenget bak på tredjeplass.