Hødd har vært imponerende gode i år. Den siste motstanderen som fikk smake Hødds styrke var Aalesund, som tapte 1-2 på nye Høddvoll sist fredag.

Kan Hødd banke Molde også?

For i dag tar Hødd turen til rosenes by for å møte fjorårets suverene ener i Norge til treningskamp på Aker stadion.

Men Hødd møter ikke et toppet Molde-lag på Aker stadion i kveld. Dette er en «landslags-uke», der klubbene er forpliktet til å gi bort spillere til sine respektive nasjoner til kamper og samlinger denne uka.

Og Molde har hele sju spillere ute på oppdrag nå. I den norske A-landslagstroppen som møter Kroatia i Zagreb lørdag er Ørjan Nyland, Vegard Forren, Martin Linnes og Harmeet Singh uttatt, Joona Toivio er med Finland, mens Ruben Gabrielsen og Mohamed Elyouboussi er med Norges U-landslag.

Likevel vil Molde stille med solide navn som Daniel Berg Hestad, Thomas Kind Bendiksen, Fredrik Semb Berge, Tommy Høiland og Ola Kamara mot Hødd, så noe Molde B blir ikke dette.

Ikke for enkelt

– Jeg frykter ikke akkurat at vi skal få for «lett» motstand, jeg regner med at Molde kan stille et godt eliteseriemannskap på beina selv uten alle sine landslagsspillere, sier Hødd-trener Sindre Eid.

Og det er ikke kun Molde som stiller redusert. Hødds midtbanestrateg Fredrik Aursnes er opptatt med spill for Norge U-21, mens hans midtbanekollega Ole Amund Sveen fikk seg en saftig smell mot AaFK fredag og får hvile i dag. Hvile gjør også de to langtidsskadde spillerne Bendik Torset og Vegard Heltne.

Sandals første

Og dermed er bordet dekket for veteranen Erik Sandal fra start av. Hans første kamp i Hødds startoppstilling på lenge-lenge.

– Erik har vært veldig tålmodig og fått trent seg opp til vanlig nivå igjen, og han fortjener å få starte mot Molde. Også Torbjørn Kallevåg, som sto over mot AaFK, er tilbake igjen og får sjansen som indreløper i dag, opplyser Eid.

Som er litt spent på om fredagens batalje mot AaFK kanskje sitter i beina hos spillerne hans.

– Det får vi se, men uansett er vi glade for å få lov til å møte Norges beste lag i treningskamp, fastslår Hødd-treneren.

Hødd møter Sogndal i generalprøven før seriestart, på nye Høddvoll tirsdag 31. mars. Og da er både Aursnes og Sveen tilbake igjen.