Hødd — Aalesund 2-1

På forhånd var det store forventninger til fredagens kamp mellom naborivalene Hødd og AaFK. Hjemmelaget hadde imponert i treningskampene og var ubeseiret før dagens oppgjør, mens AaFK kom fra en meget oppløftende kamp og seier mot Brann. Dessuten er disse lokaloppgjørene nesten alltid knokkelkamper, fulle av adrenalin og innsats, om det er treningskamp eller ei.

Men noen krig ble kampen langt fra ikke. Tempoet var til dels labert og det gikk lenge veldig pyntelig for seg ute på nye Høddvolls kunstgress. AaFK manglet flere sentrale spillere, blant annet måtte kaptein Sakari Mattila og Mikael Dyrenstam kaste inn håndkleet rett før kamp. Kanskje preget dette de oransje, for det som ble prestert var ikke all verden.

Hødd var friskere, og skapte også de fleste sjansene. Etter hvert var det fullt fortjent at innbytter Eirik Ulland Andersen gav Hødd ledelsen midt i andre omgang. AaFK hevet seg kraftig mot slutten og utlignet ved Jo Nymo Matland på et flott frispark.

Bortelaget kjørte på videre for vinnermålet, og kom veldig nærme ved ballkunstneren Henrik Bjørdal. Men i stedet var det Hødd som knep seieren etter en kontring i sluttminuttene.

Stillingskrig

Kampen startet relativt rolig. Begge lag var disiplinerte og lå i balanse med mange spillere bak ballen, og det var stort sett stillingskrig på midtbanen det første kvarteret.

Så etter 16 minutter kom kampens første sjanse. Hødds hjemvendte sønn, Magnus Myklebust, kom seg fint til dødlinja på høyresiden og slo inn foran mål. Der vant Joachim Magnussen duellen med Akeem Latifu, men Hødd-angriperen greide ikke å presse headingen under tverrliggeren.

Hødd-sjanser

Knappe ti minutter senere kom Hødd på en ny farlig visitt, denne gangen på venstresiden. Blåtrøyene spilte seg helt inn i AaFKs sekstenmeter, der Ole Magnus Sveen hadde løpt seg fri og kom til avslutning. Skuddet gikk rett på Sten Grytrebust i AaFKs mål.

Sekunder senere kom Hødds tredje sjanse, og den var stor. Magnus Myklebust tråklet seg fram i AaFKs straffefelt før han fikk gitt til Magnussen. Den tidligere Hønefoss-spilleren avsluttet alene mot Grytebust, som reddet skuddet med en feberredning nede i sitt venstre hjørne. En stor prestasjon av landslagskeeperen.

Hva så med AaFK?

Bortelaget hadde ballen like mye som Hødd, men de oransje manglet tempo og bevegelse framover i banen. Det var stort sett gåfotball på midtbanen, og det oppløftende angrepsspillet fra forrige kamp mot Brann var borte. Hødd var mye farligere når de først kom i angrep.

Men etter drøye 40 minutter fikk endelig AaFK sin første sjanse. Etter å ha bitt seg fast i Hødds straffefelt fikk Michael Barrantes ballen på ca 20 meter. Han banket til med venstrefoten , men Aslak Falch reddet med en flott beinparade.

Etter pause var det fortsatt Hødd som var farligst. Etter rundt 55 minutter kjempet laget seg til flere dødballer, og innbytter Bendik Riise tuppet en avslutning like utenfor målet til Sten Grytebust.

Denne perioden skjedde det lite, og AaFK var ikke farlig frempå før kampen hadde rundet 65 minutter. Da ble Mos Abdellaoue spilt alene gjennom med Aslak Falch, men AaFK-angriperen kom for nært og Falch reddet.

Blå jubel

Like etterpå sto det 1-0 til Hødd. En lang pasning bak AaFK-forsvaret fant innbytter Eirik Ulland Andersen. Han tok lekkert ned ballen, og satte den enkelt til side for Grytebust og i mål.

Etter dette våknet AaFK litt, og kom til gode sjanser både ved innbytter Carl Bjørck og Leke James. Men hver gang sto Aslach Falch i veien.

AaFK kjørte på videre og spilte nærmest med tre midtspisser, i Mos, James og Bjørck. Og det gav resultater. I det 75. minutt fikk bortelaget frispark, og det curlet Jo Nymo Matland vakkert i tverrliggeren og inn, helt borte i krysset.

AaFK ville ha vinnermålet , og kunne fått det da Henrik Bjørdal danset seg elegant forbi hele Hødd-forsvaret like før slutt. Han prøvde å lobbe ballen forbi Falch, som mirakuløst fikk kastet seg bakover og reddet. Utrolige prestasjoner av begge to.

Selvmål avgjorde

Men AaFK ble for offensive, og i stedet var det Hødd som scoret vinnermålet på en fin kontring. Eirik Sandal fikk tid og rom på AaFKs dødlinje. Han siktet seg inn og ballen gikk via en Hødd-spiller før Tero Mäntylä beinet ballen videre inn i eget mål.

Dermed vant Hødd 2-1, som selvsagt må være fornøyd med kampen og resultatet, selv om de møtte et rimelig bleikt og skadeplaget AaFK-lag.