TRONDHEIM (adressa.no): Etter flere ukers spekulasjoner kunne Adresseavisen 4. august i fjor avsløre at Stig Rune Kveen var mannen som hadde tatt over for Eirik Myhr Nossum som Petter Northugs nye trener.

Samarbeidet ble en ubetignet suksess. Northug tok tilbake posisjonen som verdens beste langrennsløper og kunne reise hjem fra Falun-VM med fire gull.

Lik treningsfilosofi

Nå sier skistjernen til Adresseavisen at han vil forlenge samarbeidet med Kveen.

– Ja, det er det ingen tvil om. Da Stig Rune kom inn her, visste han hva mye av basisen min var. Han har trent sammen med meg i flere sesonger som senior, så han har vært på innsiden. Da vet han også som trener på utsiden hva dette dreier seg om. Vi har en ganske lik treningsfilosofi, og da er det lett å finne felles planer, både mot å bygge form og å legge opp løp mot en ny sesong.

– Har dere allerede avtalt at han blir med neste år?

– Det er nok mer opp til ham, om han har tid. Han har familie, så vi må høre først om han har lyst og motivasjon til å reise litt og være med, sier Northug.

Kveen er klar

Stig Rune Kven er så absolutt klar for å bli med langrennsstjernen videre.

– Å være trener er ikke et ettårsprosjekt. Da jeg hoppet inn i dette i fjor sommer, var planen å holde på i noen år fremover. Jeg har ingen plan om å gi meg nå..

– Har samarbeidet gått bedre enn du forventet?

– Da vi kjørte til Falun, var jeg ganske sikker på at Petter kom til å ta medalje. At han tok fire gull var kanskje mer enn forventet, men jeg så det allerede på sommeren. Da Petter hadde trent i to måneder, så jeg at han responderte og at han kom til å bli en maskin i vinter. På den siste høydesamlingen før VM gikk vi begge og skallet inn i veggen, fordi vi ville hjem og konkurrere.

Legger kabalen i april

Kveen forteller at kabalen til neste sesong i Northug-temaet foreløpig ikke er lagt. Det skjer i slutten av april.

– Jeg er i hvert fall motivert for å stå på videre. Så lenge Petter føler at samarbeidet er bra, kjører vi på.

Lørdag deltar Petter Northug i Årefjällsloppet, avslutningen av langløpscupen. Deretter skal han fortsette å konkurrere i april. Ifølge manager Are Sørum Langås er datoen for fotlenkesoningen etter promillekjøringen i fjor klar, men han ønsker ikke å si noe om når soningen skal settes i gang.