Wolfgang Pichler er tilbake som sjef for de svenske skiskytterne, og tyskeren har ikke vært lenge i jobben før han skaper støy.

Pichler har nemlig overtalt tre langrennsløpere til å begynne å gå med børse på ryggen.

Julia Jansson, Sara Nordstrand og Tiio Söderhielm er alle med i Pichlers første landslagstropp.

Det får langrennslandslagets kvinnetrener Mattias Persson til å reagere.

— Jeg synes det er litt synd for langrennssporten i Sverige. Ser man på hva vi har internt i Sverige, så har vi ikke like mange sammenlignet med Norge. Vi behøver så mange løpere som mulig for å kunne opprettholde en sterk tradisjon på kvinnesiden, sier han til Expressen.

- Det er langrennssporten som har brukt penger på å utvikle dem

Persson anser både Jansson og Nordstrand (begge 22) for å være talenter med store utviklingsmuligheter, og han skulle derfor gjerne ha hatt dem med videre i langrennssporten.

Han mener måten skiskytterleiren har «fisket» unge løpere på er ufin.

— Vi utvikler ungdommer fra de er åtte-ni år. Svenske klubber bruker mye penger på å gjøre dem til gode skiløpere. Så kommer de og snylter, det synes jeg, sier han videre.

Persson sier også at han vet at det er flere løpere som har takket nei til lignende tilbud fra skiskytterlandslaget.

Pichler mener det må være lov å gi løpere et landslagstilbud

Magdalena Forsberg hadde stor suksess som skiskytter. Her har hun vunnet verdenscupen sammenlagt i Holmenkollen i 2002. Foto: NTB Scanpix

Pichler på sin side viser liten forståelse for kritikken fra Persson. Han peker på at skiskytterlaget lot Magdalena Forsberg gå langrenn i 1998-OL. Også den gang var han svensk skiskyttersjef.— De trengte en kvinne, vi ga dem henne. De må tenke litt mer svensk. Jeg tror ikke de har Sverige i hjertet. Vi må jobbe sammen, jeg vil ikke ha krig, sier tyskeren.

Han mener at Jansson og Nordstrand ikke tilhører toppen i svensk langrenn, og at de derfor har en bedre sjanse til å utvikle seg som en del av landslaget. Det var de ikke innen langrennssporten.

— Er de ikke på et landslag, så må jeg få snakke med dem. Vi lever i et demokrati, sier Pichler.

Nordstrand sier at hun tror hun foreløpig er «en bedrøvelig skytter», men at det er noe skiskytterleiren har lovet å hjelpe henne med.

Tilbudet om landslagsplass fikk hun i påsken.

Kranglet også om datteren til Gunde Svan

Tidligere i år ble det kjent at Pichler også har prøvd å overtale Julia Svan til å bytte til skiskyting.

Datteren til legenden, Gunde Svan fikk det ikke til i langrennsporet forrige sesong.

Også da var langrennsleiren misfornøyd med Pichlers frieri.

— Med all min kraft skal jeg bygge opp et nytt landslag – et fremgangsrikt landslag. Og på kort sikt behøver vi noen riktig vasse skiløpere, sa Pichler da.

- Jeg synes det er feil strategi fra skiskytternes side. De får begynne å jobbe i tidligere alder, i egne ledd. For dette her er en ekstremt kortsiktig løsning, sa langrennstrener Rikard Grip.