Gunde Svan var en av verdens beste langrennsløpere. Datteren Julia (21) får det ikke like bra til. Like greit å bytte til skiskyting?

Det siste svarer forbundskaptein i langrenn, Rikard Grip, kontant nei til.

Etter at Julia Svan har hatt en mislykket langrennssesong så langt, mener forbundskaptein Wolfgang Pichler i skiskytterforbundet at det er like greit å gå til innkjøp av børse. Det har fått fyr på kruttet hos Grip.

— Jeg synes det er feil strategi fra skiskytternes side. De får begynne å jobbe i tidligere alder, i egne ledd. For dette her er en ekstremt kortsiktig løsning, sier han til Expressen.

Pichler legger ikke skjul på at Julie er i siktet.

— Jeg har allerede ringt til Gunde. Det er ingen spøk. Jeg sa: ”Jeg vil ha Julia”, har Pichler sagt til SVT.

— Med all min kraft skal jeg bygge opp et nytt landslag – et fremgangsrikt landslag. Og på kort sikt behøver vi noen riktig vasse skiløpere.

Gunde i skyttergraven

Gunde Svan har unngått kryssilden ved å overlate alt til datteren.

— Hun har satset bare på langrenn hele tiden, men hun synes det er hyggelig å få spørsmålet. Sesongen hennes har vært dårlig så langt. Hun har ikke vært i form noen gang, sier Svan, som ikke har så mye til overs for Grips kritikk.

— Sånn har det nesten alltid vært. Bjørn Ferry gikk også langrenn før han byttet over, sier den tidligere OL- og VM-vinneren.

Men noe valg vil ikke Gunde ta på datterens vegne. Han overlater hele avgjørelsen til henne.

Julia Svan er juniorverdensmester i stafett fra 2013. Strafferunder neste?