Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla hviler ikke når hun tar årets ferie.

Etter noen uker med familie og samboer skal hun gjøre som resten av året: gå skirenn. I fjellrennet Keb Classic skal deltakerne forsere 6000 høydemeter fordelt på to dager. Rennet, som startet opp på 90-tallet, regnes som noe av det tøffeste skiverdenen kan by på.

− Det blir mitt første fjellrenn. Jeg gleder meg virkelig, det kommer til å bli superspennende, sier Kalla til Norrländska Socialdemokraten.

Rennet går på fjellet Kebnekaise, som er Sveriges høyeste med sine 2 097 meter. I en pressemelding sendt ut av arrangørene beskrives Keb classic på følgende måte: "Den alpine løypen er ekstremt krevende. Den går over bratte stup, vidstrakte breer og svimlende fjellrygger".

27-åringen vant sitt aller første VM-gull da hun tok seieren på 10-kilometeren i Falun tidligere i vinter. Gullformen er borte for lenge siden, innrømmer hun overfor den svenske avisen.

− Jeg har ikke trent så mye i det siste, jeg har bare gjort det jeg har hatt lyst til. Det er deilig at ikke alt er planlagt, forklarer hun.

Kalla har vært hjemme i Norrbotten i nord-Sverige de siste ukene. Hun har samlet opp energi, men synes det har vært vanskelig å unngå oppmerksomhet. Hun er ettertraktet etter VM-suksessen på hjemmebane.

− Jeg tenker på VM hele tiden, litt her og litt der. Det har vært heftig, forklarer hun.