Alexis Sánchez' første mål for Arsenal ble gull verdt. London-klubben er klar for Champions Leagues gruppespill for 17. gang på rad etter 1-0 over Besiktas onsdag.

Arsenal er en stayer i den gjeveste europacupen. Under Arsène Wengers ledelse har laget kvalifisert seg for mesterligaen hvert år siden 1998. Sett under ett gikk «Gunners» fortjent videre, men nerven holdt seg intakt i samtlige 180 minutter over to kamper.

Spenningen tilspisset seg da Arsenal spolerte flere sjanser etter pause og fikk høyrebacken Mathieu Debuchy utvist for to gule kort kvarteret før slutt. Et utligningsmål ville sendt Besiktas videre på bortemålsregelen.

– Det var tøft, men vi møtte et godt lag. Vi viste stort samhold og nektet å la oss bli jekket ned en divisjon i europeisk fotball. Vi hadde sjanser til å score flere mål, sa Wenger etter seieren.

Franskmannen erkjente at han ble nervøs da laget hans ble redusert til ti mann.

– Du vet aldri hva som skjer etter en utvisning. Det var veldig hardt idømt, mente Wenger.

Dukket opp

Etter en sjansefattig første omgang virket lagene å gå til pause med 0-0, men Sánchez ville det annerledes. Ett minutt på overtid trillet nysigneringen ballen så vidt forbi Besiktas-keeper Tolga Zengin.

Målvaktspillet var ikke helt patent, men det spilte ingen rolle for Arsenal-spillerne. Det var tydelig å se på reaksjonene at målet smakte godt og ga hjemmelaget en befriende følelse.Forut for scoringen klarte de tyrkiske gjestene bare delvis å klarere et innlegg fra Mathieu Debuchy. Ballen endte dermed opp hos Mesut Özil og Jack Wilshere, som kombinerte flott på kanten av 16-meteren. Da sistnevnte prøvde å avslutte, dukket en bedre plassert Sánchez opp, fikk ballen under kontroll og ordnet 1-0. ## Ropte på straffe

Besiktas følte seg snytt for straffe kort tid før baklengsmålet. Tyrkerne mente Ramon Motta ble felt av en skliende Wilshere, men dommeren lot være å blåse. Det var vanskelig å se om det var kontakt på TV-bildene.

I annen omgang slapp Arsenal seg mer løs. Etter 53 minutter fikk Sánchez en enorm sjanse til å bli tomålsscorer, men Zengin vartet opp med en glitrende redning.

Sju minutter senere var Laurent Koscielny nær å heade inn 2-0 på et godt frispark fra Santi Cazorla.

Besiktas var ikke uten sjanser til å utligne. Demba Ba var farlig nær 1-1 etter 64 minutter, men senegaleseren banket ballen i nettveggen.

Etter utvisningen av Debuchy holdt Arsenal hodet kaldt og kontrollerte inn avansementet til det lukrative gruppespillet. (©NTB)