MALMÖ FF — SALZBURG 3-0, sammenlagt 4-2

Åge Hareide tok Malmö til Champions League for første gang i klubbens historie.

– Det har ikke sunket helt inn ennå, men dette er en fantastisk prestasjon av guttene, sier Hareide til svensk TV6. – Dette var en samlet kollektiv prestasjon, sier han.

Tomålsscorer Markus Rosenberg er nesten i sjokk.

– Det er vanskelig å forstå, dette. Det er nesten for mye, helt sykt, sier Rosenberg.

Han skryter voldsomt av Hareide.

– I dag vant vi på grunn av taktikken som Åge la opp. Åge har en erfaring som ingen andre har i Skandinavia, og det viser han i dag, sier Rosenberg.

Drømmescoring

Minst 100 millioner kroner og mye ære sto på spill onsdag kveld.

Skulle svensk fotball få et lag i Champions League - ledet av en nordmann som egentlig hadde pensjonert seg fra fotballen?

Malmö-spillerne hadde mye å juble for onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Malmö tapte 1-2 i bortemøtet med Salzburg, og svenskene hadde dermed et brukbart utgangspunkt. Og hvilken drømmestart Åge Hareide og co skulle få.Drøye 9 minutter var spilt da hjemmelaget fikk straffespark. Markus Rosenberg banket inn 1-0. Nå sto det 2-2 sammenlagt, og Malmö var videre på flere scorede bortemål.

Og det skulle bare bli enda bedre. Etter 19 minutter ordnet Magnus Eriksson 2-0 med et drømmetreff av de sjeldne fra langt hold. Volleyskuddet gikk i en bue over keeper. Eriksson var også mannen som ordnet straffesparket.

Dermed 2-0 ved pause og 3-2 sammenlagt.

— Mål i verdensklasse

Salzburg presset på for redusering, og etter 62 minutter ropte de forgjeves på straffe da ballen traff hånden til en Malmö-spiller. Men dommeren vinket spillet videre.

I stedet satte Markus Rosenberg inn 3-0 på elegant vis syv minutter før slutt. Nå ledet Malmö 4-2 sammenlagt, og Salzburg trengte to mål. De kom aldri.

Hareide startet med en fembackslinje.

– Vi skulle forsvare oss godt og få ballen raskt opp mot Markus Rosenberg. Salzburg er gode fremover, men ikke like gode defensivt, forklarer Hareide.

Han fremhever spesielt 2-0-målet til Eriksson.

– Det målet var verdensklasse, og 2-0-målet sjokkerte Salzburg, sier Hareide.

Ståle Solbakken utslått

Champions League-drømmen er over for FC København. Ståle Solbakkens lag tapte første kampen mot Bayer Leverkusen 2-3, og onsdag ledet Leverkusen 3-0 ved pause. Dermed var all spenning over.

Det endte 4-0 til Leverkusen og 7-2 sammenlagt.