Ståle Solbakken håpet på et under, men to baklengs på sju minutter knuste FC Københavns håp om plass i Champions Leagues gruppespill.

Leverkusen rundspilte periodevis det danske hovedstadslaget på veien mot 4-0-seieren i onsdagens returkamp i Champions League-kvalifiseringen. Sammenlagt tok tyskerne seg videre med 7-2. 2-3-tapet hjemme i Parken i forrige uke ga FCK et meget vanskelig utgangspunkt foran onsdagens returkamp, og oppgaven på Bay Arena skulle vise seg å bli altfor stor og vanskelig for mannskapet til Ståle Solbakken.

Hardt straffet

Hjemmelaget viste ingen nåde og gikk rett i strupen på et FCK-lag som sov i timen fra start. Under to minutter var spilt da FCK-midtstopper Mathias Zanka Jørgensen serverte hjemmelagets Son Heung-min en gavepakke av en feilpasning. Sistnevnte kombinerte fint med Stefan Kiessling og scoret sikkert alene med keeper.

2-0 kom bare fem minutter etter på frispark fra tyrkiske Hakan Çalhanoglu. Ballen skiftet retning i en FCK-forsvarer og satte keeper Stephan Andersen fullstendig ut av spill.

Og enda verre skulle det bli sett med danske øyne. Drøye halvtimen ut i omgangen pekte dommer Mark Clattenburg på straffemerket da FCKs Danny Amankwaa stoppet Tin Jedvaj med ulovlige midler. Storscorer Kiessling satte ballen sikkert i mål til 3-0. ## Må snu vond trend

Nevnte Kiessling scoret også det ene målet da Leverkusen overraskende åpnet Bundesliga-sesongen med 2-0-seier borte mot Borussia Dortmund lørdag og er beviselig i form. Mot FC København ga han seg heller ikke før ytterligere én scoring hadde hans signatur. Halve annen omgang var spilt da 30-åringen trillet inn 4-0 alene med FCK-keeper Andersen

Det nærmeste gjestene kom scoring var Youssef Toutouhs tverrliggerskudd tidlig i annen omgang.

Med onsdagens tap er årets Champions League-eventyr over for FC København. Neste europeiske stoppested for mannskapet til Ståle Solbakken er europaligaen. Gruppene trekkes fredag.

FCKs norske trener må samtidig bruke tiden som kommer til å snu den negative trenden laget hans er inne i. I superligaen har nemlig også poengfangsten vært mange de siste ukene. To strake tap mot Midtjylland og nyopprykkede Hobro er fasiten før helgens møte med Odense. Det plasserer FCK tredje sist på tabellen. (©NTB)