Byoppgjøret mellom Ishavsbyen og Skarp i 3.-divisjon på pinseaften kom litt i tidligste laget for Skarp-kaptein Øystein Richardsen.

Han kom en snau halvtime for sent til lagets oppmøte, som var klokken 14.50, og måtte starte på benken.

— Han kom for sent. Såpass ærlig må vi trenerne være ovenfor laget; det holder ikke, forklarte Skarp-trener Vidar Haldorsen etter kampen.

Oppgjøret ble likevel av det minnerike slaget for Richardsen.

Syv målpoeng på 60 minutter

Med en skade på spissen Eirik Munkvold etter cirka en halvtimes spill, kom indreløper Richardsen på banen i en litt uvant spissrolle, på stillingen 1-0 til eget lag.

En time senere viste fasiten 9-1-seier til Skarp, hvor syvsover Øystein Richardsen hadde notert seg for to scoringer og fem målgivende pasninger.

— Jeg sier meg godt fornøyd med det. Det løsnet virkelig for egen del, gliste 22-åringen etter kampslutt.

— Det var svar på tiltale for å si det slik. Jeg vet hva jeg får av Øystein. Han er egentlig indreløper. Han går rett inn på spissplass og gjør manns jobb, skryter Skarp-trener Vidar Haldorsen.

Må betale bot

Tross superinnhoppet, må Skarp-kapteinen bidra et par hundrelapper til lagets botkasse for forsentkommingen.

— Jeg tror det er en engangforeteelse, men det er for å vise at man setter en standard. Han må betale i botkassa også, sier treneren.

HAT-TRICK: Lasse Biti Næss er i ferd med å sette inn sitt tredje mål for dagen, servert alene med keeper av Øystein Richardsen. Foto: Lars Eidissen

Skarp-helten har ingen problemer med reaksjonene.

— Det er helt klart langt bak mål å ikke møte opp tidsnok uansett. Jeg regner med det blir represalier fra både coach og gutta i ukesvis framover, sier han.

- Vanvittig kjemi

Etter kampen vanket det stort sett mest skryt, naturligvis. Richardsen kombinerte med Lasse Biti Næss, som ble tremålsscorer, ved en rekke av målene.

— Det gikk veldig bra for laget, min og Øysteins del når han kommer inn. Vi har en vanvittig kjemi, sier Næss.

— Øystein kommer med masse energi, gode løp og spillerforståelse. Jeg synes det fungerte veldig bra, legger han til.

Skarp-kapteinen rangerer det som et av hans livs beste kamper, men ikke den aller beste.

— Det var mot Fløya på Alfheim i fjor, da vi vant 3-1, sier Richardsen.

- Det vil svinge

Skarp passerte med seieren Ishavsbyen på tabellen. Lagene står med henholdsvis syv og seks poeng etter fire seriekamper.

— Det er den klassiske. Et lag er påskrudd når fløyta går og ett ikke. Etter 47 sekunder leder de 1-0. Så enkelt og så vanskelig er det. Vi evner bare ikke i dag, sier Ishavsbyen-trener Geir Allertsen.

— Skarp skal ha all honnør for at de gjorde alt vi skulle ha gjort. Men vi gjør dem veldig god i mange tilfeller, fortsetter Allertsen.

Han lover at Ishavsbyen skal bite bedre fra seg igjen utover i sesongen.

— Vi snakker om 16- og 17-åringen som aldri har spilt A-lagsfotball før. Det vil svinge. Vi vil gå på noen stygge sifre. Men vi skal komme tilbake, lover Geir Allertsen.