Bekkestua 20120514.Daglig leder i Stabæk fotball, Hallgeir Åndal, sier klubben er i sorg etter at den 22 år gamle fotballspilleren Tor Marius Gromstad ble funnet død mandag.Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore
Oslo 20120102. Inge Andre Olsen på Stabæks pressekonferanse, i forbindelse med utnevnelsen av Petter Belsvik som ny trener for Stabæk Fotball. Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: Holm, Morten
Bekkestua 20120514.Daglig leder i Stabæk fotball, Hallgeir Åndal, sier klubben er i sorg etter at den 22 år gamle fotballspilleren Tor Marius Gromstad ble funnet død mandag.Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Meek, Tore

Daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal, er sikker i sin sak. Han er av den klare mening at både Olsen og de andre tre tiltalte er uskyldig. Derfor er det naturlig at han fortsetter i jobben som før.

Forstår det ikke

Det er ikke bare de fire lederne i Stabæk og Vålerenga som er tiltalt i denne saken. Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS er ilagt et forelegg av statsadvokaten på henholdsvis 100.000 kroner og 200.000 kroner. Forelegget er utstedt i forbindelse med tiltalen mot de fire etter overgangen for Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga.

Heller ikke dette er Stabæks daglige leder særlig fornøyd med.

Vi er overrasket og stiller oss uforstående til dette forelegget. Nå skal vi sette oss inn i sakens dokumenter på en skikkelig måte før vi bestemmer oss for veien videre , sier Åndal.

- Ikke noe ulovlig

Dersom Stabæk som klubb og AS vedtar forelegget er de ferdig med saken og slipper å møte i retten. Noe som er lite trolig ettersom de har en klar formening om at dette forelegget ikke kan rettslig begrunnes.

— Vi mener at det ikke har skjedd noe som helst ulovlig i denne saken.

Erik Loe, tidligere styreleder i klubben Stabæk Fotball, var siktet i saken, men ble ikke tiltalt.

Gledelig at en er frikjent. Nå gjenstår jobben med å få resten av de tiltalte frikjent , sier Åndal.

Han og resten av klubben er av den klare mening at ingen burde vært tiltalt i denne saken.

- Alvor

Styreleder i Vålerenga Fotball, Åge-Petter Christiansen, sier følgende om avgjørelsen i en pressemelding:

— Dette er selvfølgelig en sak som Vålerenga ser på med det største alvor, og det har vi gjort hele tiden. Samtidig vil vi understreke at ingen er dømt i saken og at det nå er tatt ut tiltale. Nå får de tiltalte muligheten til å prøve saken i en rettsak hvor alle beviser og fakta vil avgjøre saken. Disiplinærsaken som er reist av Norges Fotballforbund ønsker vi heller ikke å kommentere nå, da faktum går over i hverandre i de to sakene. Utover dette ønsker ikke Vålerenga å kommentere saken ytterligere.