KITZBÜHEL (Aftenposten): Kristoffersen gjorde to feil i første omgang og lå på 11. plass i snøværet i Kitzbühel. Han kjørte seg opp til en 7. plass med en glitrende andreomgang. Seieren ble svensk da det store hjemmehåpet, Marcel Hirscher, sviktet ned bakken i andreomgang. Mattias Hargin vant et verdenscuprenn i slalåm for første gang i sin karriere.

— Det er helt greit at Hargin vant. Det er ikke langrenn vi holder på med. Det er såpass mye større og såpass mange flere nasjoner som er med. Derfor er det ikke, som i langrenn, bare denne Norge mot Sverige-greia.

Nordiske dager

Svensk seier søndag og norsk seier lørdag var ikke helt slik alpingale Østerrike hadde sett for seg denne helgen. Marcel Hirscher viste også at han slett ikke er uslåelig.

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til 7.-plass i Østerrike. Foto: NTB scanpix

— Når Mattias kjører en slik andreomgang, så fortjener han virkelige å vinne, sa Henrik Kristoffersen etter løpet. Han var også fornøyd med at Hargins seier fører til at Hirscher ikke rykker 100 poeng fra lagkamerat Kjetil Jansrud i sammenlagtcupen.Faktum er dog at Henrik Kristoffersen kjørte en like bra andre omgang som vinneren fra Sverige. De hadde begge den nest beste tiden i andreomgang, bare slått med en hundredel av franskmannen Alexis Pinturault.

Har noe på gang

— Skikjøringen var bra i dag. Det er det viktigste. Jeg er fornøyd med mye i første omgang, men det er bare de feilene som ødelegger, fortalte Henrik Kristoffersen etter løpet.

Han tar med seg den gode skifølelsen fra bakken i Kitzbühel til det siste slalåmrennet før VM i Vail. Det går i Schladming tirsdag kveld. Utkjøringene og det som kunne se ut som problemer i en periode før jul, har han lagt bak seg for lengst.

— Man må tørre å satse og ta sjansen. Skal man utvikle seg som alpinist så må man våge noe, sa han etterpå.

Solevåg misfornøyd

Norge stilte med seks løpere til start i Kitzbühel. Tre fikk kjøre andre omgang. Jonathan Nordbotten var først ut etter en 30. plass i første omgang. Også han fikk det bedre til i den andre omgangen og kjørte ned til sjette beste tid i omgangen. Han ble til slutt nummer 20. Sebastian Foss Solevåg kjørte også en anstendig andreomgang med niende beste tid. Han kjørte seg opp fra 21. til 16. plass.

— Jeg er ikke helt fornøyd. Jeg har to plasseringer topp fem denne sesongen. Det er der jeg vil være. Vi har bare 11 slalåmrenn i sesongen. Jeg kan ikke sløse bort sjansene. Så dette i dag var for dårlig, sa en selvkritisk sunnmøring etter rennet.