KITZBÜHEL (Aftenposten.no): Etter å ha kjørt en suveren, om enn forkortet, utfor i Kitzbühel dukket det en gammel kjenning opp i målområdet. Møtet mellom langtidsskadede Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud var hjertelig der de ga hverandre solide bamseklemmer for åpne TV-kamera.

— Vi hadde ikke sett hverandre på flere måneder, så det var hyggelig.

Skummelt gjensyn

Men samtidig var det en gjensynsglede som også var litt skremmende.

— Det er alltid skummelt når du ser ham slik, smilende og leende. Det betyr at akillessenen hans må være bra. Han kan bli farlig i VM, fortalte Kjetil Jansrud med en spøkefull undertone.

Fortsatt er det en nordmann som er er verdens raskeste.

— Det er slett ikke sikkert at jeg hadde vært raskere enn Kjetil dersom jeg hadde vært skadefri, sa Aksel Lund Svindal etter rennet.

Sov på toppen

Kjetil Jansrud fikk også spørsmål om hvorfor han tok seg en blund på toppen før rennet ettersom det dukket opp bilder av ham på en sofa i venterommet på toppen med øynene lukket.

Det snødde under lørdagens renn, og Kjetil Jansrud taklet forholdene aller best. Foto: REUTERS

— Jeg har jo trenere der oppe. De ville antagelig vekket meg til rennstart, sa han før han ble en liten aning mer alvorlig.- Det er slik at når de blir utsettelse og venting så er det viktig å unngå og ha full tenning hele tiden. Jeg sov ikke. Jeg bare hvilte øynene mine. Og for å ha sagt det, jeg er ikke lat selv om det kunne se sånn ut, sier han.

Små marginer

Seieren var av nesten så knapp som det er mulig å bli. Bare to hundredeler bak ham kom italienske Dominik Paris.

Bare to andre nordmenn har tidligere vunnet utfor i Kitzbühel. Lasse Kjus og Atle Skårdal. Skårdal var først ut. Han vant også i en forkortet utforløypa i 1990. Den gangen ble det kjørt to omganger i løypa, men seieren var den gang også så knapp som Jansruds seier i 2015 – to hundredeler.

Jansrud lot ikke den forkortede versjonen av Hanenkamm-utforen ta bort vinnergleden.

— Det har vært et mål for meg å vinne her i Kitzbühel i mange år. Når det skjer er det noe helt ekstraordinært. Klart jeg er glad. Alle løperne går til denne løypa med respekt. Da starten ble flyttet ned skjedde det noe med holdningen til løperne. Alle ville satse alt. Farten over Hausbergkanten var faktisk høyere i dag enn på trening og den nederste delen skilte virkelig, fortalte Jansrud etter løpet.

Ble ikke den første

Han innrømmer likevel at det ville vært stas å bli den første nordmannen som hadde vunnet den virkelige Hahnenkamm-utforen. Lasse Kjus har vunnet to ganger, den andre gang var det et erstatningsrenn på en torsdag før det virkelige store lørdagsrennet. Den første seieren (1999) tok han i en forkortet løypa. Atle Skårdal vant også i en forkortet løype i 1990.