Molde – Rosenborg 1-3

Aker Stadion (rbnett.no) Den avgjørende gullkampen endte på verst tenkelig vis for Molde. Erkerivalen Rosenborg snudde kampen og vant overbevisende på Aker Stadion.

LES OM KAMPEN:

KOMMENTAR:

Molde raknet

I første omgang var Molde langt bedre enn seriemesteren. De stod høyt og presset hjemmelaget tilbake. Det ga ledelse til pause. Etter pausen raknet de fullstendig. Molde-kaptein Ruben Gabrielsen var tydelig preget når han møtte pressen.

— Hva føler du nå?

— Helt jævlig. Det er fryktelig varmt i toppen nå, sier midtstopperen.

— Det er ikke mye klokt å si. Det er to sider av meg, og jeg har lyst å slippe ut en helt annen side nå.

- Hva sier du til laget ditt som kaptein etter et slikt resultat?

— Det er nå vi kan bevise at vi kan bli mannfolk. Vi må få skuta på riktig plass.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN HER:

Høyt press

Molde var det beste laget i første omgang. Rosenborg kom ikke til noen store sjanser. Det var grunnet Moldes evne til å vinne ballen høyt og evne til å stoppe bortelaget fra å spille sitt spill.

— Vi kommer bra ut i første omgang. Så bra på alt vi gjør. Om Rosenborg hadde 120 minutter i cupen eller ikke så ville vi vært best i den første omgangen.

- Vi var dårlige

Etter pause har Kåre Ingebrigtsen sagt noen velvalgte ord. Rosenborg kom ut med en helt annen energi og intensitet. Det lønte seg. De fikk tidlig utligningen ved Mike Jensen og bare 12 minutter senere hadde de snudd kampen etter scoring av Gytkjær.

— Det kommer et helt annet lag på banen i andre omgang, sier Gabrielsen.

Hva skjedde?

— Det er det som er problemet. Jeg vet ikke hva som skjer. Det blir bare litt dødt og vi beveger oss ikke. Vi var bare dårlige i den omgangen.

Gratulerer erkerivalen

Det er tydelig at Molde-kapteinen ikke ville gi Rosenborg æren av å feire seriegullet på Aker Stadion. Molde har nå en kamp mer spilt enn Brann og Odd på medaljeplass. Målet er fortsatt å nå Europa.

— Nå skal vi bare krige og kjøre på for å nå Europa. Du kan se på meg at jeg er full av energi og vil bruke sinnet mitt til noe positivt.

— Det er bare å gratulere Rosenborg, avslutter Gabrielsen.