MOLDE-ROSENBORG 1-3

MOLDE: — Det føles fantastisk. Jeg har vanskeligheter med å beskrive det. Å stå her og ha vunnet er en helt utrolig følelse, sier Mike Jensen i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

— Det er lov å ta seg en fest i aften, sier Jensen.

Kåre Ingebrigtsen hadde følgende å melde under jubelscenene:

— Nå er jeg utrolig stolt. Gjengen har stått på knallhardt i mange måneder, og det er en enorm prestasjon, sier Ingebrigtsen.

Jørgen Skjelvik og resten av Rosenborg kunne slippe jubelen løs. Foto: Rune Petter Ness

Ved halvspilt kamp i Molde kunne det se ut til at Rosenborg måtte vente med feiringen av seriegullet. Selv om RBK hadde størsteparten av banespillet, var det Molde som hadde målsjansene i de første 45 minuttene. Bjørn Bergmann Sigurdarson sendte Molde i føringen etter en halvtimes spill, og vertene ledet ikke ufortjent 1-0 ved pause.

Fire minutter ut i andre omgang kom angrepet som ble avgjørende og snudde kampen, da Mike Jensen på elegant vis utlignet for Rosenborg. Ett poeng var nok for Rosenborg til å sikre seriegullet, og med Christian Gytkjærs og Jensen andre scoring senere ut i omgangen ble det tre poeng og en fantastisk kveld for de mange tilreisende trønderne.

Feiring på bussen

— Det blir en hyggelig busstur hjem til Trondheim. Vi skal kose oss og feire seriegull, rett og slett. Jeg har vært på verre bussturer enn det, sier Anders Konradsen til Adresseavisen.

Han fulgte kampen fra pressetribunen på Aker stadion, som var bortimot fullsatt til prestisjeoppgjøret.

Mike Jensen (i midten) var kampens store spiller. Foto: Rune Petter Ness

Kampens første sjanse kom al l erede etter tre minutter, da André Hansen hindret Molde og Joshua Gatts avslutning.Etter femten minutter kom vertenes Bjørn Bergmann Sigurdarson til kampens andre store mulighet. Et knallskudd fra rundt tjue meter ble reddet av Rosenborgs dyktige målvakt.

Kalddusj før pause

Ved halvspilt første omgang måtte Elba Rashani ut med skade og Pål André Helland ble satt innpå. Dette skjedde fem minutter før Rosenborg fikk seg en skikkelig kalddusj. Da det var gått en halvtime, mistet Fredrik Midstjø ballen på midtbanen. Joshua Gatt stormet fremover, kom seg til dødlinja og la inn. Ballen havnet hos Sigurdarson, som hamret den inn bak André Hansen.

Kåre Ingebrigtsen hadde all mulig grunn til å glise i Molde lørdag. Foto: Rune Petter Ness

Dermed 1-0 til Molde, et resultat som holdt seg til pause. Rosenborg hadde ballen mest i første omgang, men slet med å komme til sjanser.Etter hvilen ble det annerledes. Helland la ballen til Jonas Svensson etter 49 minutters spill. RBK-backen gikk ned til dødlinja og la den 45 grader ut til Mike Jensen. Rosenborg-kapteinen gjorde ingen feil og la ballen på flott vis bak Molde-keeper Ethan Horvath.

Voldsom glede

Dermed eksploderte svingen hvor RBK-supporterne var plassert. Jensen løp mot Kjernen og fikk nærmest hele laget over seg.

Drøye ti minutter senere løp Helland fremover på høyresiden og sendte i vei et skudd som i utgangspunktet ikke så veldig farlig ut. Ballen havnet imidlertid i stolpen. Etter litt rot fra Molde-forsvaret havnet den hos Christian Gytkjær, som satte inn 2-1. To minutter før full tid satte Jensen spikeren i kista, da han la på til 3-1 med et skudd fra rundt 15 meter.

Dermed blir bussturen hjem til Trondheim i natt en eneste lang seiersfest for både spillere, ledere og Rosenborg-supporterne.

— Akkurat nå er det helt herlig å sitte her. Det var så som så i førsteomgangen, men nå er det rett og slett bare nydelig, sier Anders Konradsen til Adresseavisen.