Liverpool-Hull 5-1

Liverpool hadde få problemer med å slå Hull på Anfield lørdag.

To scoringer av James Milner, samt ett mål hver fra Adam Lallana, Sadio Mané og Philippe Coutinho gjorde det til en komfortabel aften for hjemmefansen.

— Akkurat nå er det realistisk å drømme om Premier League-tittelen for Liverpool. Nå ser det veldig bra ut, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

- Det er opp til andre å bedømme hvor langt vi kan nå. Det er kvalitet over hele rekka. Du vet at hvis du ikke presterer så står noen andre klar til å ta plassen din, sa James Milner ifølge BBC.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var mektig imponert over det laget hans hadde prestert:

— Det var en verdensklasse-forestilling i press. Vi ga ikke Hull sjansen til å bygge selvtillit. Det var nydelig å se på, sa Klopp etter kampen.

— Jeg ble litt sint fordi vi slapp inn det ene målet. Det hadde vært fint å holde nullen, la Klopp til.

Liverpool hugget tak i Hull fra første stund, og en Adama Diomande fra start og resten av bortelaget slet med å holde følge.

Allerede etter ti minutter fikk Coutinho en kjempesjanse som ble brent, men sju minutter senere var han frempå igjen.

Rødt kort

Da slapp han ballen fint til Adam Lallana, som med et fint plassert skudd satte ballen bak Hull-keeper David Marshall.

Adam Lallana satte inn sitt tredje for sesongen mot Hull. Foto: Reuters

Bortelaget hang ikke med i det hele tatt, og Jürgen Klopps gutter fortsatte å komme med bølge på bølge. Om bortesupporterne hadde et håp ble det brutalt revet bort rett før halvtimen. Coutinho fikk ballen på sju-åtte meter og skulle bare enkelt sette ballen i kassa. På streken sto Ahmed Elmohammady og satte ut albuen. Det er ikke tillatt, og dermed straffe til Liverpool og rødt kort til Hull-spilleren. James Milner satte straffesparket enkelt i mål til 2-0.

— Svært sjeldent du ser så stor forskjell

Liverpool slapp ikke foten av gasspedalen. Mané satte et skudd i tverrliggeren, før den tidligere Southampton-spilleren satte inn 3-0 fra 18 meter.

— Liverpool har vært så mye bedre enn Hull, at det er svært sjeldent du ser at det er så stor forskjell på to lag, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

James Milner satte inn 2-0 og 5-1, begge på straffe. Foto: NTB Scanpix

Det sto 3-0 til pause, men kunne like så godt stått 6-0. Fem minutter etter sidebytte kom reduseringen, da David Meyler fikk stå alene etter et hjørnespark og hamre inn 3-1. ## Henriksen fikk debuten

Hulls håp varte i cirka ett minutt. Da fikk Philippe Coutinho stå nok så alene og hamre inn 4-1 fra 20 meter.

De fire foran hos Liverpool var et konstant uromoment for gjestene, og Firmino, Lallana, Mané og Coutinho produserte flere farligheter.

Bortsett fra målet var ikke Hull i nærheten av å kunne true hjemmelaget. Liverpool gjorde som de ville. 5-1 kom på straffespark, etter at Daniel Sturridge ble felt. James Milner satte sin andre for dagen.

Adama Diomande ble ofret etter halvtimen på grunn av det røde kortet, og kvarteret før slutt kom Markus Henriksen inn som den 65. nordmannen i Premier Leagues historie.