Ståle Solbakken høstet norsk kritikk da han da han valgte Köln fremfor det norske fotballandslaget.

I Danmark har imidlertid den tidligere FCK-treneren en like sterk rolle som før – noe Jyllandsposten i et tosiders intervju ettertrykkelig slår fast.

Statistikksenter Bundesliga:

Beholder huset i København

Solbakken, som har bodd i Danmark i ti av de 13 siste årene, sier i intervjuet at han har tenkt å beholde huset han har i den danske hovedstaden, og at det ikke er selvsagt at han flytter tilbake til Norge når hans tid som trener på kontinentet er over.

— Jeg har vært enormt glad over å være i Danmark, og vi beholder huset her. Jeg liker København som by, og jeg liker mentaliteten her. Vi har hatt mange gode opplevelser med barna her, og min kone har trivdes godt.

— Kanskje flytter vi tilbake (til Danmark) og blir boende. Det er ikke sikkert at vi flytter tilbake til Norge, sier Solbakken til avisen.

Det får naturlig nok Jyllandsposten til å spørre om det er aktuelt å ta over det danske fotballandslaget.

— I fotball har jeg lært at man aldri skal si aldri. Det ville være dumt av meg å si at det kunne jeg aldri tenke meg, for plutselig sitter man der. Det er ikke lett å vite hva som skjer, sier 43-åringen.

Statistikksenter Bundesliga:

Ydmyk

Om det er aktuelt med den norske landslagsjobben, sier Solbakken ingen ting om i intervjuet, men den påtroppende Köln-treneren har ikke slitt med dårlig samvittighet etter at han vraket Norge for tre uker siden.

- Det er beklagelig at man ber om å bli løst fra en avtale. Samtidig får det norske fotballforbundet litt penger, jeg får en god avtale, og Norge har Drillo.

— Det kommer ingen viktig landskamp før om 14-15 måneder for den nye landslagstreneren. Det eneste som står igjen, er en masse bråk, og det tar jeg på min kappe.