Eventyrlaget fra Leicester reddet ett poeng i en dramatisk 2-2-kamp hjemme mot West Ham søndag og topper tabellen åtte poeng foran Tottenham. Mandag kveld kan avstanden reduseres til fem poeng dersom det liljehvite London-laget slår Stoke på Britannia.

— Hvis vi vinner serien mener jeg hver eneste spiller fortjener en statue. Avstanden er stor, så det er en stor utfordring. Men fortsetter vi å kjempe som vi har gjort og ender opp med å vinne tittelen, vil alle anerkjenne oss, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino ifølge Telegraph.

Argentineren mener laget har følt et ekstra press i tittelkampen fordi de fleste nøytrale fotballfans håper Leicester tar sin første ligatittel.

— De fortjener å vinne, og vi vet at alle vil at det skal skje, men vi må tro at vi kan endre på det.

Tottenham knuste Manchester United i en overbevisende 3-0-seier i forrige serierunde. Forrige serietap kom i begynnelsen av mars mot West Ham.

I det gjenværende programmet spiller ikke Leicester og Tottenham på samme dag før siste serierunde, da alt allerede kan være avgjort.

— Jeg håper ikke at ting skal gå dårlig for dem, men jeg håper at de avgir poeng de neste kampene, så vi kan redusere avstanden og prøve å ta tittelen. Alt kan skje i fotball, sier en diplomatisk Pochettino.

(©NTB)