Denne saken ble skrevet før Norge-Russland

Frankrike-Nederland 24-23

RIO DE JANEIRO: Frankrike hadde ledelsen gjennom mesteparten av første omgang og kunne gå til pause med 17-13. Det etter svakt keeperspill av begge lags keepere.

Etter pause fortsatte Frankrike å lede, men var bare ett mål foran tre minutter før slutt. Det ble en skikkelig thriller med muligheter begge veier, men da hadde keeperne våknet. Spesielt Tess Wester hos Nederland spilte seg stort opp de siste 30 minuttene.

Med ledelse 24-23 fikk Frankrike en spiller utvist med 23 sekunder igjen å spille. I overtall kom Nederland til en goid avslutning, men Lois Abbingh dundret ballen i stolpen med sekunder igjen å spille.

— Det virker som om vi har med noen som beskytter oss, sier Alexandra Lacrabere og smiler.

Stor kveld for Krumholz

— Dette er en stor kveld både for meg og fransk håndball. Jeg kom med på landslaget første gang i 1998, og nå er vi endelig i en OL-finale.

Det har ikke alltid vært like hyggelig for Krumbholz. I 2013 fikk han sparken, men med etterfølger Alain Portes ble det enda verre. Noen måneder før OL ble Krumbholz hentet inn igjen.

— Han har styrket forsvaret vårt. Det er det som er vår styrke, fastslår Lacrabere, som scoret seks - ett mindre enn toppscorer Allison Pineau.

Etter hvert spilte også de franske keeperne seg opp, og da Laura Glausner kom inn, var hun helt "Grimsbø) og stoppet fem av syv skudd, eller 71 prosent.

Da ble det likevel ikke utslagsgivende at Tess Wester økte sin prosent fra 28 til 44. ## - Gjorde alt

Semifinaleoppsettet var slik at Nederland kunne fått muligheten til å revansjere finaletapet i VM mot Norge ved å slå Frankrike. Men selv om VM-toeren gjorde alt for å sikre seg ekstraomganger mot Frankrike, klarte de ikke å score da de hadde ballkontroll de siste 20 sekundene.

— Dessverre scorer vi et mål for lite til å sikre oss ekstraomganger. Vi gjorde alt vi kunne, men det var ikke nok, sa en skuffet Groener etter at OL-finalen glapp med knappest mulig margin.

— Jeg klarer ikke å tenke på bronsefinalen ennå, la han til.

Groener som ledet laget sitt til et for mange overraskende VM-sølv i Danmark, var veldig misfornøyd med førsteomgangen mot Frankrike.

— Vi slapp inn 17 mål. Det er for mye, og vi kom på etterskudd. Andreomgangen var bra, men det var ikke nok, sier han.

I bronsefinalen venter enten Norge eller Russland.

— Vi har hatt en fin utvikling, og jeg tror ingen undervurderer oss, sier Henk Groener. Laget hans kan fortsatt vinne medalje i to mesterskap på rad. Men ikke av den valøren han aller helst ønsket.

Dermed slapp Frankrike unna for andre gang på rad med ettmålsseier på samme måte. I kvartfinalen skjøt Spania på innsiden av stangen i siste sekund — og tape.

De franske jentene er klare for sin aller første OL-finale. Den beste plasseringen fra tidligere er fjerdeplassen i OL i Athen 2004 – et OL Norge ikke var med i.