ristesund sele lead Foto: Anders Minge
Fotball TippeligaViking Stadion 290607Viking StartFoto: Sigbjørn Andreas Hofsmo, DigitalsportNikcolai Stokholm jubler Foto: Digitalsport

Lørdag kommer Knut Tørum og hans Start på besøk til seriekamp i Stavanger. «Lokalderbyet» er et av de mest tradisjonsrike i norsk fotball og har alltid vært godt besøkt.

Forrige gang Start var i eliteserien, i 2007, ble det satt publikumsrekord på Viking stadion. Da var det helt utsolgt og 16.600 tilskuere innenfor portene.

– Vi har solgt 13.000 billetter. Klarer vi 15.000, må vi være fornøyd, og jeg håper på enda flere enn det, sier publikumsansvarlig i Viking, Morten Ristesund-Sele til Aftenbladet.no torsdag formiddag.

– Vær tidlig ute

Oppgjøret mellom Viking og Start blir kategorisert som en høyrisikokamp. Det betyr at det ikke selges billetter over internett. Billetter kan kun kjøpes ved tre ulike utsalgssteder. Det kan føre til kaotiske tilstander på lørdagens kampdag.

– Vi hadde håpet på litt større forhåndssalg. Viking-butikken ved Viking stadion er bemannet opp, og vi har flere utsalgspunkter inne i butikken enn tidligere. Men kommer folk 20 minutter før kampstart, blir det kaos, sier Ristesund-Sele, som anbefaler folk om å være ute i god tid.

Les også:

– Dersom folk har anledning til å kjøpe billetter på forhånd, anbefaler jeg selvfølgelig det. Hvis de skal kjøpe på kampdagen, må de være ute i god tid, sier Ristesund-Sele.

Til tross for at Stadion neppe blir utsolgt, er ikke Vikings publikumsansvarlig skuffet.

– Det overrasker meg ikke at det ikke blir utsolgt. Dette er en tv-kamp, og det er påskeferie for mange. I tillegg er det fremdeles tidlig i sesongen, sier Ristesund-Sele.

Les alt om Viking her!