– Nå er jeg klar. Det har gått greit etter skaden, og jeg føler jeg har trent godt den siste tiden. Nå er det bare å stå på og vente på at sjansen kommer, for det vet jeg den gjør, sier Landu Landu til Aftenbaldet.no

Onsdag kveld viste Tasta-gutten evner som begeistret Viking-trener Uwe Rösler.

– Jeg tviler ikke på ferdighetene hans. I dag ser vi hvorfor han er blant de beste spillerne i sin årsklasse. Det jeg tviler mer på, er om det er riktig tidspunkt å slippe han til allerede mot Start. Jeg føler kanskje at den kampen kommer for tidlig for han, etter skadeavbrekket, sier Uwe Rösler og legger til:

– Men hvis ikke Andy (André Danielsen journ.anm.) blir klar, vil jeg ikke nøle med å bruke Landu Landu. Han er en reell utfordrer til en plass på laget nå, sier Rösler.

Viste fram kanonen

Fra sin posisjon sentralt på midtbanen, styrte Christian Landu Landu et tamt Viking-lag de første 20-minuttene mot 3. divisjonslaget Vidar.

Kampen ble spilt 2x20 minutter og 1x45 minutter. Tempoet steg betraktelig i den andre 20-minutteren, og da viste også Landu Landu fram godfoten og klistret ballen i Vidar-keeper Ole Fredrik Bergseths venstre vinkel.

Da kunne også Uwe Rösler glise bredt.

– Men det er ikke på grunn av målet jeg anser han som aktuell mot Start. han gjør en god kamp, er flink til å holde på ballen og posisjonere seg, sier Rösler.

Gode Vidar

Vidar viste seg også fram fra en lovende side en snau uke før laget møter Vedavåg i NM-kvalifisering. Laget forsvarte seg godt og hang godt med i kampen. Med litt hell kunne også laget tatt ledelsen. Ved to anledninger hadde nemlig spiss Asbjørn Osland gode muligheter, men avslutningene ble for svake.

LES OGSÅ:

Det var imidlertid vel fortjent da lagets playmaker med nummer 10 på ryggen, Sindre Norgren, skjøt et knallhardt frispark helt nede ved Viking-keeper Kristian Nichts høyre stolperot og utliknet til 1–1. – En bra gjennomkjøring for oss. Etter seks treningskamper og harde treninger de siste ukene, føler jeg vi er litt «daue» i beina, men alt i alt god trening for oss, sier Vidar-trener Gaute Johannessen, som måtte se en umarkert Peter Ijeh gi Viking seieren, drøye fem minutter før slutt.

PS: De siste 45 minuttene byttet Viking hele sin startellever, bortsett fra keeper Nicht og Landu Landu. Juniorer og A-lags-reserver fikk muligheten til å vise seg fram.

Kampfakta:

Viking-Vidar 2–1

Treningsbanen i Jåttåvågen

Mål: 1-0: Christian Landu Landu (29 min), 1-1: Sindre Norgren (55 min), 2-1: Peter Ijeh (85 min).

Startoppstillinger:

Viking: Kristian Nicht – Thomas Pereira, Ragnvald Soma, Børre Steenslid, Håkon Skogseid – Vidar Nisja, Christian Landu Landu, Jone Samuelsen – Alexander Ødegaard, Mame Niang, Martin Fillo (4-3-3).

Vidar: Ole Fredrik Bergseth – Morten Frøland, Sverre Gjuvsland, Petter Lunde, Joachim Nilsen – Lasse Ihle, Daniel Berntsen, Sindre Norgren, Fredrik Torsteinbø – Asbjørn Osland, Eivind Austbø.