Ponferrada (bt.no): — Det er helt utrolig, begynner Bergens idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp).

Munnen smiler, øynene smiler, ja, det er nesten som om slipsknuten hans gjør det også.Minutter etter at Bergen har fått tildelt sykkel-VM i 2017, har han klart å få hånden rundt et glass med godt i.

— Det har vært en oppbygging av spenning gjennom dagen, som nå ble forløst. Jeg må bare gratulere alle dem som har gjort en fremragende jobb for dette, sier han.

- Betyr mye

Politikeren tror betydningen vil vise seg stor for Bergen.

— Dette betyr mye. Vi er en arrangementsby, som vi seneste viste med Tall Ship’s Races. Nå får vi virkelig testet oss på å lage fest, sier han.På lengre sikt tror han VM kan bidra til både bedret folkehelse og økt rekruttering til sykkelsporten i Bergen. Men akkurat slike ting fokuseres mindre på akkurat i dag, enn selve festen.

— Vi har egentlig ingen plan for hvordan vi skal markere dette. Vi samles etterpå og tar det derfra, sier Stormoen.

Halvorsen føler seg tom

Han skålte med bergenssøknadens prosjektleder Erik Halvorsen, som sa han følte tomhet i kroppen etter avgjørelsen.

— Det går ikke an å beskrive følelsen da «Bergen» ble sagt. Når du har jobbet med så lenge, og vet hvor mange som har stått på for det… Kanskje er «tomhet» den beste beskrivelsen. Tomhet og lettelse og stolthet. Så er jeg selvsagt stolt og ydmyk når det kommer til det vi skal i gang med.Han mener det er «de norske verdiene» som har vunnet frem med avgjørelsen.

— Det har vært en formidabel innsats fra sykkelmiljøet, fra det lokale reise- og næringslivet og fra det politiske miljøet bak dette, sier han.