Se traileren til dokumentaren i videovinduet over.

– Julius! Han er min favorittbamse fra barndomstiden, sier Mats Zuccarello Aasen i starten av MSGs dokumentar om ham.

Natt til tirsdag sender den amerikanske tv-kanalen en dokumentar om den norske hockeystjernen. I den ett minutt lange traileren handler det meste om sjimpansen Julius.

– Han er en sjimpanse fra en dyrepark helt sør i Norge. En norsk legende. Dessverre er han død nå, sier Zuccarello Aasen i innslaget.

Flau

Dokumentaren har fått navnet «Beginnings: Mats Zuccarello», og sendes like etter at laget hans New York Rangers har spilt kamp mot Pittsburgh Penguins klokka 01.00 natt til tirsdag norsk tid.

Mats Zuccarello Aasen ble flau når moren Anita tok frem apen Julius under filminnspillingen. – Nå kommer dette til å bli en stor, stor ting i garderoben. Foto: MSG

– Tv-teamet spurte Mats om han hadde noe fra barndommen han var glad i. Da nevnte han Julius, og jeg gikk opp og fant bamsen på loftet, forteller Anita Zuccarello Aasen, hockeystjernens mor, til Fædrelandsvennen.Traileren viser at hockeyspilleren blir flau når moren kommer med bamsen.

– Nå kommer dette til å bli en stor, stor ting i garderoben, sier med glimt i øyet i traileren.

Mørkredd

Han innrømmer likevel at Julius var en god støttespiller i barndommen.

– Jeg kledde han opp i Adidas-klær. Jeg har alltid vært mørkredd, men Julius var min støttespiller, sier Mats i traileren til dokumentaren.

Mats Zuccarello Aasen er en av Norges største idrettstjerner. Her i aksjon mot Pittsburgh Penguins i NHL. Foto: Reuters

Bakgrunnen for at hockeyspilleren ble så glad i– Vi var i Dyreparken da Mats var 1,5 år gammel. Da kjøpte han Julius-bamsen. Siden har den fulgt han opp gjennom barndommen, forteller Anita.

Mye Julius i dokumentaren

Hockeystjernens besteforeldre hadde et hus i Lillesand under hans oppvekst. Derfor ble det mange turer til Sørlandet og flere besøk i Dyreparken.

– Vi var i Dyreparken da Mats var 1,5 år gammel. Da kjøpte han Julius-bamsen. Siden har den fulgt han opp gjennom barndommen, forteller Anita.

Selv mente hockeyspilleren det ble vel mye fokus på Julius i dokumentaren.

– Gud, det ble litt mye Julius her. Det var litt flaut at du fant han fram, sa Mats til moren etter innspillingen.

Kjent i USA

Tv-teamet fra MSG var på besøk i nordmannens barndomshjem i Oslo. Der besøkte de blant annet Norges Toppidrettsgymnas og andre steder han har trent opp gjennom årene.

– Jeg har bare sett deler av dokumentaren fordi jeg ikke liker å se meg selv på tv. Mats synes det var litt barnslig med så mye Julius-fokus. Men det er vel fin reklame, nå blir jo Julius kjent i USA også, ler Anita.

...men Julius lever ennå

Det mangler ikke på konspirasjonsteorier, men administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark forsikrer om at apen Julius ikke er død. Her avbildes Julius under femårsdagen i 1984. Foto: NTB SCANPIX

I traileren konkluderer Mats og Anita Zuccarello Aasen med at Julius er død. Det er feil. Den 26. desember fyller han 35 år.– Lever han ennå? Vi var ganske sikre på at han var død, men han er vel gammel nå, sier Anita.

Administrerende direktør Per Arnstein Aamodt i Kristiansand Dyrebark sier han stadig får spørsmål om Julius' død.

– Noen har visst en konspirasjonsteori om at vi bytter han ut støtt og stadig. Men jeg kan bekrefte at han lever i beste velgående, og er den samme karen som da han kom hit, sier Aamodt.

– Gledelig

Han gleder seg over at en så kjent idrettsutdøver som Mats Zuccarello Aasen har hatt glede av sjimpansen gjennom barndommen.

– Det er jo spesielt og også veldig gøy at han har Julius som barndomshelt. Det er mange i hans generasjon som har det, forklarer Aamodt.

Direktøren sier det er morsomt at sjimpansen deres blir vist fram på amerikansk tv.

– Jeg tror ikke Julius er så kjent i USA. Men nå har jeg blitt overrasket mange ganger over hvor utbredt historien hans er, så man vet aldri, ler Aamodt.