SKYTTA (Aftenposten): Forhandlingene rundt Mats Zuccarellos (26) nye kontrakt med New York Rangers er i gang. Den kan fort bli gullkantet.

– Jeg vil ha en litt lengre kontrakt, men sånn jeg forstår det, har også Rangers vært interessert i det. Jeg håper og tror vi kan bli enige i løpet av sommeren, sier Mats Zuccarello til Aftenposten.

Aftenposten og andre medier treffer ham ved Subarus hovedkontor på Skytta, en snau halvtime utenfor Oslo. Der har NHL-stjernen akkurat offentliggjort at han har inngått et samarbeid med det japanske bilmerket.

POPULÆR: Mats Zuccarello møtte pressen i forbindelse med presenteringen av sitt nye samarbeid med bilmerket Subaru. Han blir neppe den spilleren med den sprekeste bilen i Rangers, men ifølge seg selv kommer han i hvert fall trygt fra A til B. Foto: Fredrik Saltbones

– Vil ha en lang kontraktDet samarbeidet gir ham bil både i Norge og i USA, samt en ukjent sum. Det er likevel småtteri sammenlignet med det han trolig kan heve i lønn i New York neste sesong.

Ifølge den velinformerte journalisten Larry Brooks i New York Post, krever Zuccarellos representanter mellom 24 og 27 millioner kroner i årslønn.Zuccas agent Erik Ryman vil riktignok ikke kommentere konkrete summer, men sier:

– Vi vil ha en kontrakt som er så bra som mulig, men det er også viktig at den er lang. Jeg tror vi kommer til å finne en bra løsning. Jeg kom nettopp hjem fra New York, og kan fortelle at forhandlingene er i gang, og at det første inntrykket er positivt, sier Zuccas agent Erik Ryman.

I en sesong der NY Rangers ble tapende finalist i Stanley Cup-finalen, var Zuccarello en av lagets aller beste spillere. Likevel har han var blant de aller lavest lønnede. Denne sesongen har han tjent rundt 7 millioner kroner i året.

— Får betalt for det man gjør

Sammenlignet med klubbens beste betalte utespiler, Rick Nash, som har en årslønn på rundt 48 millioner kroner. For Norges eneste NHL-proff er det viktig at lønnen gjenspeiler hans prestasjoner på isen.

– Hvorfor er det viktig å tjene mer?

– Det er viktig for meg å bli satt pris på. Og at de viser at de setter pris på meg.

– Er det sånn at man får betalt for det man er verdt?

– Ja, man får betalt for det man gjør. Det er ikke det at jeg skal bli overbetalt og gå rett i taket, men hvis man skal skrive en lengre kontrakt, på tre-fire-fem år, så er det jo ønskelig at klubben viser at de setter pris på deg, sier Zuccarello.

I NHL-grunnspillet plukket 26-åringen flest poeng av samtlige Rangers-spillere.

— Ja, jeg er selvfølgelig happy det jeg presterte. Men samtidig er det noe jeg har hatt troen på at jeg kan klare hele tiden. Så jeg er fornøyd med at jeg klarte å bevise hva jeg kan, sier Zuccarello.