På bildet ser man Quality hotel & resort og Kristiansand dyrepark på venstre side. Foto: Tore-André Baardsen

Finansavisen skriver at uenighet om leieprisen skal være årsaken til at Choice Hotels gir opp. Hotell-driver Petter Stordalen i Nordic Choice Hotels og huseier skal ikke ha klart å komme til enighet om hvor mye husleien skal være. Bygget eies av eiendomsselskapet Pandox med Christian Ringnes som majoritetseier.

Ifølge Finansavisen deler Quality Hotel & Resort på Hafjell samme skjebne som hotellet i Kristiansand.

Hotellvirksomheten fortsetter

— Vi ble informert i sommer. Og de ansatte ble da informert på et allmøte. I utgangspunktet betyr dette at det kommer inn en ny driver. Ingen ansatte mister jobben. Alle vil bli med over i et nytt selskap der de beholder de samme rettighetene som de har i dag, opplyser administrerende direktør Erik Nordahl ved Quality Hotel & Resort Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Stordalen taper

Finansavisen skriver at Petter Stordalens hotelldrift ved Dyreparken har gått med et tap på 29 millioner siden 2010, mens de har hatt en omsetning på 267 millioner i samme periode. Samtidig skal huseieren ha hatt et overskudd på 40 millioner før skatt, av en omsetning på 55 millioner i denne perioden.

- Tallene taler vel for seg selv. Det er åpenbart at vi ikke kan eller vil fornye husleiekontrakter som har gitt oss tap på de nivåene. Vi vil bli et bedre selskap uten disse leieavtalene, enn med dem, sier Torgeir Silseth, konsernsjef i Nordic Choice Hotels, til Finansavisen.

Driver videre selv

Eiendomsdirektør Leif Kristen Olsen i Pandox bekrefter uenigheten overfor Finansavisen. Han sier hotellene enten skal leies ut videre med ordinære kommersielle leieavtaler.

- Eller så driver vi dem selv gjennom vårt eget selskap, sier Olsen til Finansavisen.

Hotelldirektør Erik Nordahl ved Quality Hotel & Resort Kristiansand bekrefter at eiendomsselskapet Pandox kan komme til å ta over driften selv.

— Eiendomsselskapet jobber med å finne nye drivere. En løsning kan bli at de tar over selv, de driver flere hoteller i dag, blant annet Grand i Oslo. Det jobbes aktivt med ny løsning, opplyser Nordahl til Fædrelandsvennen.

Går riktig vei

- 28,9 millioner i minus de siste fire regnskapsårene?

— Dette hotellet har et enormt potensial. Det har sin rett i markedet, så vi er ikke bekymret for det. Det går riktig vei, selv om vi har levert røde tall de siste fire årene. Vi har eksistert i 20 år og hatt en omsetning på opp mot 70 millioner kroner i året. Nå er den på noen og 50. Vi har levert mye penger inn i mange år. Men markedet i Kristiansand har endret seg de siste fem-seks årene. Det er blitt overkapasitet på rom med nye hoteller som Abrahavn og Scandic Bystranda. De siste fire-fem årene er sengekapasiteten i byen økt med 50 prosent, men belegget har likevel holdt seg stabilt på 59 prosent. Men mye av trafikken vi tidligere fikk fra byen, har byen nå selv kapasitet til å håndtere. I tillegg rammes vi også litt i forhold til nedgangen innen oljeindustrien, sier Nordahl.