På en pressekonferanse tirsdag sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos at flytrafikken skal være oppe å gå i løpet av onsdag ettermiddag.

Omtrent samtidig meldte selskapet i en pressemelding at det vil ta «noe tid» før trafikken går som normalt, fordi hverken fly eller personale er i posisjon for onsdagens trafikk.

Tirsdag kveld er 19 flyvninger fra Gardermoen kansellert. Alle de kansellerte flyvningene er norske innenriksruter, med unntak for en flyvning til Helsinki og en til Stockholm.

— Norwegian beklager å meddele at også i morgen, onsdag 11. mars, vil mange av våre passasjerer blir berørt av ettervirkningene av streiken. Vi vil jobbe i hele natt for å få på plass så mange flyvninger som mulig og oppfordrer våre passasjerer til å følge med på sin flyvning via ruteinformasjon på vår hjemmeside, skriver Norwegian i en pressemelding.

Erik Wendel. Foto: Håkon Letvik

Kort tid etter at partene kom til enighet tirsdag, traff Aftenposten Erik Wendel på et nesten tomt flytog.Han flyr med SAS til Trondheim i kveld, men skal fredag fly med Norwegian fra Gardermoen til Evenes sammen med 50 kolleger. De skal på firmautflukt til Lofoten.

-Jeg er glad streiken er over. Jeg har sans for Kjos og skjønner at det er tøft i flybransjen, sier Wendel.

Jobber med å redde onsdagens flyvninger

Onsdag er 45 flyvninger fra Gardermoen foreløpig oppført som kansellert, ifølge Norwegians egne nettsider.

Norwegian skriver på sine nettsider at de jobber med å redde morgendagensprogram. Foreløpig er det klart at følgende reiser vil gå som normalt onsdag:

  • Flyginger til og fra Storbritannia med rutenummer DY2400 til DY2900

  • Flyginger til/fra Spania med rutenummer DY5100 til DY5598

  • Flyginger til/fra Finland med rutenummer DY5599 til 5999

  • Flyginger til/fra USA og Thailand med rutenummer DY7001 til DY7999

650 flyvere har streiket

Streiken har rammet 200.000 passasjerer. Siden onsdag 4. mars har så godt som alle innenriksavganger i Skandinavia vært innstilt, i tillegg til de fleste flyginger mellom Oslo, Stockholm og København.

70 flygere gikk ut i streik lørdag 28. februar, og onsdag 4. mars ble streiken trappet opp til å omfatte samtlige 650 flygere.

Også leder i fagforbundet Parat, Hans-Erik Skjæggerud, er glad streiken er over, og at alle passasjerene igjen kan komme seg dit de skal.

— Vi har vunnet fram på helt sentrale områder, men jeg beklager at passasjerene har måttet lide for at helt grunnleggende arbeidstakerrettigheter skulle komme på plass, sier han til NTB.