— Fremskrittspartiet tolker utspillet som desperasjon fra Arbeiderpartiet. Når de i valgkampinnledningen snur trill rundt på slike fundamentale spørsmål, så handler det om å lure velgere, ikke at egen overbevisning er endret.

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen er ikke nådig overfor statsminister Jens Stoltenbergs ambisjoner om å kutte i skattesatsene.

Det var på et seminar i Arbeiderpartiet tirsdag 14.mai Stoltenberg varslet «betydelige» endringer i skattesystemet i årene fremover. Stoltenberg vil kutte i satsene, men holde skattenivået uendret. Lavere skattesatser i nabolandene presser ned norske satser, er budskapet fra Stoltenberg.

Men Solvik-Olsen kaller det «sprell».

— Jeg merker velgerne ikke tror på Stoltenberg. De rister på hodet over hans sprell for å komme på linje med folkeviljen. Det blir samme reaksjon som da Bondevik i 2005 skulle løse alle samfunnsproblemene de siste månedene før valget. Det står ikke til troende, sier han.

Han sier det er gledelig at Stoltenberg gir legitimitet til Frps argumenter.

— Dette gjør det lettere for en ny regjering å innføre skattelettelser og skatteendringer, sier Solvik-Olsen.

5. mai forslo Stoltenberg å kutte skattesatsen på bedriftsoverskudd og for næringsdrivende fra 28 prosent til 27 prosent fra neste år.

Solvik-Olsen sier hans parti jubler over Stoltenbergs nye linje.

— Tidligere har regjeringen avvist at Fremskrittspartiets forslag til skattekutt har positive, dynamiske effekter. Nå snakker derimot Stoltenberg selv om at skattekutt må til for å bedre konkurranseevnen og stimulere folk til å jobbe, sier han.