–Etter en større oppgang i mai, holdt ledigheten seg på et stabilt nivå i juni.Dette er i tråd med våre forventninger, sier arbeids— og velferdsdirektørJoakim Lystad i Nav.

Antallethelt ledige registrert ved Nav-kontorene var uendret fra mai til juni. Summen av helt ledige ogarbeidssøkere på tiltak gikk ned med 300 personer i samme periode, viser sesongjustertetall fra Nav.

Les også:

Målti antall personer, økte ledigheten mest for bygge— og anleggsarbeidere, fulgt avreiseliv- og transportmedarbeidere. Ledigheten falt mest for butikk- ogsalgsmedarbeidere og for helse, pleie og omsorgsmedarbeidere.

Prosentvis økte den registrete ledigheten mest innen bygg- og anleggsyrker og den gikk mest ned innen helse,pleie og omsorgsyrker.

Økonomene i meglerhuset DNB Markets er overrasket. "Arbeidsledighetenble lavere enn ventet. Nok en gang overrasker arbeidsmarkedet positivt", skriver de i en kommentar.

Finnmarkhadde den største prosentvise økningen i juni, fulgt av Troms og Vest-Agder. Den falt mest i Aust-Agder og Østfold.

Ijuni var 73.500 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er6.900 flere enn for ett år siden. Den registrerte arbeidsledigheten er nå 2,7 prosentav arbeidsstyrken, mot 2,5 prosent på samme tid i fjor.

Summenav helt ledige og arbeidssøkere på tiltak er 84.400 personer, somtilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Det er 2.200 flere enn i juni ifjor, men målt som andel av arbeidsstyrken er det ingen endring fra i fjor.

Torsdag kom Statistisk sentralbyrå (SSB) med sine tall for ledigheten i april. De viste omtrent uendret ledighet på 90.000 personer og 3,3 prosent . SSBs tall er basert på en spørreunderøkelse, og fanger også opp de som er ledige uten å regsiterere seg hos Nav.

Les også: