Ledigheten april holdet seg på 3,3 prosent, slik den var i mars. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) arbeidskraftundersøkelse, som ble lagt frem torsdag formiddag.

Dette betyr at 90.000 personer var uten jobb i april, mot 91.000 i mars. Det ble 2000 flere jobber i april, men samtidig var det 2000 flere som ville ha jobb.

At ledigheten likevel gikk litt ned i antall personer, skyldes nok avrunding i tallene fra SSB.

På rekke og rad har økonomer og prognosemiljøer stått frem og spådd lavere fart i norsk økonomi de kommende årene. Foreløpig har dette bare i liten grad vist seg i arbeidsmarkedet. Siden april i fjor er det blitt 37.000 flere jobber, og ledigheten har sunket med 5000 personer. Regenet i prosent har den sunket fra 3,5 prosent i april i fjor til 3,3 prosent i år.

Den som er på jakt etter lavere ledighet enn dagens tall, må lete tilbake til september 2012. Da var ledigheten 3,1 prosent.

Tilbake i april 2011 var det bare 1000 færre ledige enn nå, og ledighetsprosenten var da 3,4. På disse tre årene har sysselsettingen steget med rundt 100.000 personer.

Norges Bank har nettopp spådd at ledigheten blir 3,5 prosent i år og 3,75 prosent neste år.

"Arbeidsledigheten ble lavere enn ventet. Veksten i sysselsettingen holder en årstakt på rundt 1 prosent. Det er i tråd med Norges Banks anslag for sysselsettingsveksten i år", skriver meglerhuset DNB Markets i en kommentar. Konklusjonen er at dagens tall "ikke bør få noen betydning for renter og valuta".

Meglerhuset Nordea Markets tolker de nye ledighetstallene slik: "Det underliggende bildet er at ledigheten har beveget seg sidelengs på om lag 3,5 prosent siden slutten av 2012, mens både sysselsetting og arbeidstibud stiger med rundt 1 prosent årlig. Det er ganske sterkt, gitt de klare tegnene på svakhet i økonomien og Norges Banks prognose om lavere kapasitetsutnytting."