Aftenposten har tidligere skrevet at Økokrim har tatt beslag i konkrete dokumenter i Telenors hovedkvarter på Fornebu. Dette skal ha skjedd i mars, i samme periode som vitneavhørene ble gjennomført. Til tross for at det er nesten åtte måneder siden, sa næringsminister Monica Mæland at hun ikke kjente til disse avhørene og beslagene før hun møtte Telenor-ledelsen onsdag.

Det var Klassekampen som først avslørte at teleselskapet Vimpelcom skal ha gitt presidentdatteren i Usbekistan, Gulnara Karimova, over 600 millioner kroner. Selskapet er delvis eid av Telenor. I går måtte Telenors styreleder Svein Aaser og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas inn på teppet til næringsminister Monica Mæland (H) for å forklare seg. I den forbindelse ble det klart at Økokrim allerede i mars avhørte Baksaas som vitne i saken.

En gjennomgang Klassekampen har gjort av Vimpelcoms årsrapporter, viser at flere tidligere og nåværende toppledere i Telenor kan ha hatt befatning med Vimpelcoms millionoverføring til postboksselskapet Takilant, som eies av en venninne av diktatordatter Gulnara Karimova.

Les historien om presidentdatteren :

Her er oversikten over Telenors engasjementer verden over:

Les om reaksjonene: