— Jeg vet ikke hva som vil skje. Det er så viktig. Jeg har folk som venter i Luleå, på Kallax, hvor vi skal videre nordover. Jeg må være der i morgen, for da fyller min far 95 år, sier Siw Henriksson til svenske Aftonbladet, stående i kø ved SAS-skranken på Arlanda lufthavn.

Hun er én av rundt 35.000 som er berørt av pilotstreiken i Norwegian. Flyselskapet har satt inn en rekke tiltak for å få ting til å gli under streiken, med ekstra vakter og SMS-varsling om innstilte flyginger til de reisende.

afp000849028-NhhLLqgnkm.jpg Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

— Jeg tror de fleste har fått informasjon på SMS. På denne måten har vi lyktes med å informere så mye som mulig, uttaler Norwegian til svenske Expressen.- De sendte SMS til meg klokka kvart på ett i natt når jeg forsøkte å sove, sier Siw Henriksson til Aftonbladet, som omtaler informasjonen fra Norwegian som «for jävligt».

Streiken skaper overskrifter i de fleste store avisene i Sverige, Danmark og Norge. Den danske avisen Politiken slår stort opp at det blir hentet piloter og fly fra utlandet under streiken, mens Berlingske topper med berørte reisende ved Københavns lufthavn. De rundt 650 streikende flygerne gjør at så godt som alle innenriksflyginger i Skandinavia er innstilt. (©NTB)