— Det har vært en nedadgående trend siden 2011. Da hadde selskapet 14-15 millioner kroner i egenkapital. For å si det enkelt, har den gått med til å dekke underskudd i årene siden, sier advokat Ingvald Snerthammer i Flekkefjord. Han er bostyrer for Teamup Automasjon AS, som slo seg selv konkurs mandag.

— Det var 23 ansatte. Men bare en liten håndfull bor i Flekkefjord, opplyser Snerthammer.

Offshore-jobber

Teamup Automasjon AS ble etablert i Flekkefjord i 2003, som datterselskap av Teamup AS. På sin egen hjemmeside omtaler selskapet seg som «en kompetent leverandør av offshore modifikasjonsprosjekter innen elektro, automasjon, instrumentering og telekommunikasjon. Vi er nå ca 50 ansatte ingeniører, teknikere og montører med bred erfaring innenfor vårt fokusområde, i tillegg kommer innleide konsulenter.«

Det med 50 ansatte er åpenbart ikke helt oppdatert informasjon. Men at Teamup Automasjon AS har operert ut fra Flekkefjord og Stavanger, gjaldt helt fram til konkursåpning.

I 2010 omsatte selskapet for 55 millioner kroner og fikk et overskudd på nesten seks mill. Så pekte pilene nedover; i 2014 endte omsetningen på 18 millioner kroner og bunnlinjen på minus tre mill.

Mor- og datter-bedrift

Kari Abrahamsen (54) har vært både styreleder og daglig leder i bedriften som hennes avdøde mann opprinnelig startet. Datteren Lill Amanda Abrahamsen (27) har sittet i styret.

— Vi har ikke noen annen kommentar utover at dette er en veldig trist situasjon, skriver Kari Abrahamsen i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

— Det er ingen bankgjeld. Kravene dreier seg stort sett om lønn, forteller bostyrer Ingvald Snerthammer.

Ganske nylig meldte Fædrelandsvennen om en annen oljeservice-konkurs, nemlig utstyrsleverandøren NDG Services AS i Kristiansand.