Camilla Dunsæd (til venstre) overrekkes prisen for Årets kvinnelige leder av juryleder Tulla Wahlstedt i Aptum.
Camilla Dunsæd (48) er rådmann og styreleder for Sørlandet sykehus. Foto: Tore André Baardsen

— Dunsæd har vært en kvinnelig lederpionér på Sørlandet siden hun ble tilsatt som Agder-kommunenes første kvinnelige rådmann i Kvinesdal i 2007. Selv i dag er hun bare en av tre kvinnelige rådmenn i de 30 agderkommunene, skriver juryen i sin begrunnelse for tildelingen.

Les også:

Fjerde gang prisen deles ut

Prisen ble delt ut under seminaret Lederløftet 4.0 på Klubben Selskapslokaler i Kristiansand hvor omlag 100 næringslivsdeltakere deltok. Det er fjerde gang prisen for Årets kvinnelige leder deles ut, og Årets unge leder skal også kåres i løpet av formiddagen.

Formålet med prisen er å sette fokus på godt lederskap og gi inspirasjon til utvikling av gode kvinnelige ledere.

Les også:

Tre finalister

Initiativtakere for prisen er en næringsklynge bestående av Deloitte, Kvadraturforeningen, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Hodejeger Åstveit, Fædrelandsvennen, Aptum og Dnb.

Marianne Stordal, produksjonsdirektør i Hennig-Olsen Is, og Anne Grethe Sund, banksjef i Lillesand Sparebank, var sammen med Camilla Dunsæd tatt ut som finalister i forkant av kåringen. For å bli nominert må ha vært leder i minst tre år og ha et godt omdømme. Det samme må bedriften.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Juryens begrunnelse:

«Årets kvinnelige leder er Camilla Dunsæd fra Kvinesdal. Som rådmann i Kvinesdal og styreleder for helseforetaket Sørlandet sykehus er hun en rollemodell for kvinnelige ledere i landsdelen.

Hun har vært en kvinnelig lederpionér på Sørlandet.

Hun har vært en kvinnelig lederpionér på Sørlandet siden hun ble tilsatt som rådmann i Kvinesdal i 2007. Da var hun den andre kvinnen som noen gang hadde blitt rådmann på Sørlandet. Selv i dag er hun bare en av tre kvinnelige rådmenn i de 30 agderkommunene. Og det sier også noe om den tillit hun nyter som rådmann at en av forslagsstillerne er KS — kommunenes egen interesseorganisasjon.

Camilla Dunsæd har også markert seg som styreleder for helseforetaket Sørlandet Sykehus hvor hun er en kvinnelig lederpionér i et tradisjonelt mannsdominert ledermiljø. Hun er den ene av to kvinnelige styreledere i Helse Sør-Østs ni helseforetak.

Camilla Dunsæd er etter juryens mening en kvinnelig lederpionér og rollemodell i en landsdel som preges av mannsdominerte lederposisjoner."