Camilla Dunsæd (48) er rådmann og styreleder for Sørlandet sykehus. Foto: Tore André Baardsen
Marianne Stordal<b> </b>(57) er produksjonsdirektør i Hennig-Olsen Is AS.
Anne Grete Sund (43) er en av få kvinnelige banksjefer i Norge. Foto: Tore André Baardsen

En rådmann, en banksjef og en produksjonsdirektør er nominert til å bli Årets kvinnelige leder på Sørlandet. Det er produktsjef Marianne Stordal i Hennig-Olsen Is, rådmann Camilla Dunsæd i Kvinesdal og banksjef i Lillesand Sparebank Anne Grethe Sund.

— Dårlig likestilling

— Vi ønsker å synliggjøre flinke og dyktige kvinnelige ledere på Sørlandet. Det finnes mange av dem, men det er fortsatt er et behov for å løfte frem dem vi har, sier juryleder Tulla Wahlstedt.

Det er fortsatt behov for å løfte frem gode kvinner i denne landsdelen.

— Er det større behov her enn andre steder?

— Ja. Vi har større utfordringer i forhold til kvinner, enda større enn andre steder. Vi scorer dårlig på likestilling, sier Wahlstedt, og legger til:

— Det er mange kåringer ute og går, men det er fortsatt behov for å løfte frem gode kvinner i denne landsdelen. Så kan vi håpe det ikke er nødvendig om noen år, sier jurylederen.

Les også:

Fjerde gang

Det er fjerde gang Årets kvinnelige leder på Sørlandet blir kåret. I fjor vant da nyutnevnt klima— og miljøminister, Tine Sundtoft. Året før vant Tone Foss By, daglig leder av Foss Fabrikker på Birkeland. I 2011 vant Jorunn Gislefoss fra GE Healthcare.

— Vinnerne har kommet fra et stort spekter, både faglig og geografisk, sier Wahlstedt.

For å bli nominert må ha vært leder i minst tre år og ha et godt omdømme. Det samme må bedriften. Vinneren trenger ikke å være toppleder. Hvert år har det kommet inn mellom 20 og 40 forslag.

— Hver gang dukker det opp navn vi ikke har hørt om. Det gjør kåringen veldig nyttig og spennende, sier Wahlstedt.

Les også:

Kandidatene

Marianne Stordal(57) er produksjonsdirektør i Hennig-Olsen Is AS, hvor hun har vært ansatt siden 1987 i stillinger som laboratoriesjef og kvalitetssjef. Hun er utdannet cand.agric. fra Norges Landbrukshøgskole og har tidligere innehatt stillinger som forskningsassistent ved Norges Landbrukshøgskole og avdelingsleder i Mattilsynet. Stordal har vært medlem av utvalg for matpolitikk i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening og i programstyret for bioteknologi i Norges Forskningsråd.

Camilla Dunsæd(48) er rådmann i Kvinesdal og styreleder i Sørlandet Sykehus HF. Hun er sivilingeniør fra Norges Tekniske Høyskole og Dr. Scient fra Universitetet i Oslo og var vitenskapelig assistent og forsker ved Radiumhospitalet før hun ble ansatt som utviklingssjef og senere kommunalsjef i Kvinesdal kommune. Dunsæd har vært medlem av styret i Sørlandet Sykehus HF siden 2004 og overtok vervet som styreleder etter Peder Olsen i 2012. Hun er nestleder i styret for det Regionalt forskningsfond Agder og medlem av styret i Sørlandets kompetansefond.

Anne Grethe Sund (43) er banksjef i Lillesand Sparebank. Hun er en av seks kvinnelige adm. banksjefer i Norge og den eneste kvinnelige banksjef på Sørlandet. Sund har økonomisk-administrativ utdanning fra Agder ingeniør— og distriktshøgskoler i Grimstad og har hatt lederstillinger i Hydralift og Bravida inntil hun overtok og drev familiebedriften Ekstern Regnskap AS før hun ble tilbudt stillingen som banksjef i Lillesand. I tillegg til verv i det lokale næringsliv er hun styremedlem i Frende Holding AS og Frende Skadeforsikring.