Sammen med et titall representanter fra ulike forbund i Norden var han i Oslo tirsdag på et møte hos Parat for å diskutere hvordan nordiske fagorganiserte kan samarbeide for å hindre streikebryteri under Norwegian-konflikten.

Føderasjonen organiserer i alt 48 fagforbund som ifølge NRK har 360.000 fagorganiserte i en rekke ulike funksjoner på nordiske flyplasser. Dersom alle går til sympatiaksjon, kan det lamme Norwegians internasjonale ruter fullstendig, sier Lövkvist.

Han sier meningen med oppfordringen ikke er at konflikten skal eskalere.

— Tvert imot. Vi håper at dette skal bidra til en raskere løsning, sier Lövkvist til NRK.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian synes det er synd at Parat bruker tid på møter med sine nordiske kolleger.

— Vi tror at de 200.000 passasjerene våre som er rammet av streiken så langt, og de tusen kollegene våre som har blitt permittert, heller hadde ønsket seg fremdrift i forhandlingene for å få slutt på den meningsløse streiken. I stedet bruker Parat nå tid på møter der den eneste hensikten er å ramme uskyldig tredjepart, og det er kunden,, sier han til NTB.

Det danske Serviceforbundet varslet mandag sympatistreik med Norwegian-pilotene. Dersom partene ikke har kommet til enighet innen 14 dager, blir det sympatiaksjoner ved blant annet Københavns lufthavn. Også det danske fagforbundet 3F varslet tirsdag sympatiaksjoner.

LENGER SAK:

LES OGSÅ:

DANMARKS RADIO PÅ NETT: Lektor: Norwegian-konflikt ligner et levn fra fortidens arbejdskampe