På denne tomten er planen at de nye lokalene på 2000 kvadratmeter, hvorav halvparten skal brukes av Ekstralys.no, skal bygges høsten 2016. Foto: Arkiv

— Vi er godt fornøyd med tallene. 2014 var et godt år, sier eier og gründer av Ekstralys.no, Karl Richard Dybvik.

Fædrelandsvennen fortalte tidligere i år historien om blikkenslageren som startet med salg av billysprodukter i garasjen til moren og ti år senere eier sin egen bedrift med seks heltidsansatte, et tosifret antall millioner i omsetning og planer om nye lokaler til 20 millioner kroner.

Bedrift og privat

-Vi er godt fornøyd med tallene. 2014 var et godt år, sier eier og gründer av Ekstralys.no, Karl Richard Dybvik. Foto: Arkiv

— Vi har gjort det veldig bra på nettbutikken vår, og samtidig vokst mye på bedrift, sier Dybvik.Forretningsmodellen til Ekstralys har ifølge gründeren hele tiden vært å være distributør til forhandlere, samtidig som man bygger opp nettbutikken.

— Vi har et forhandlernettverk over hele Norge som vi selger til. Men målet er å være like store på nett som mot forhandlere, forteller Dybvik.

— Da jeg snakket med deg i vår viste du til en omsetning på 16 millioner kroner i 2014. Det ble tre millioner mindre?

— Jeg viste til omsetning inklusive mva. Tallene i regnskapet er uten mva, svarer Dybvik.

Kontorbygg i rute

— Hvordan går satsingen på nytt kontor- og lagerbygg til 20 millioner?

— Jeg har hatt en lang ferie i sommer og nettopp tatt opp tråden. Men det går mot anbudsrunde i oktober og byggestart neste høst som planlagt, forteller Spangereid-mannen.

På denne tomten er planen at de nye lokalene på 2000 kvadratmeter, hvorav halvparten skal brukes av Ekstralys.no, skal bygges høsten 2016. Foto: Arkiv

— Og 2015?

— Med august bak oss ligger vi an til å nå målet om 50 prosent omsetningsøkning for inneværende år. Vi har også fått på plass en distribusjonsavtale med britiske Redtronic og da åpner det seg et nytt marked i utrykningsetatene, som vi vil satse på fremover, sier Dybvik.

30 prosent prisøkning

— Svak krone er vel ikke godt nytt for en importør?

— Det har påvirket prisene i markedet veldig, og vi må selvsagt justere når innkjøpsprisene øker med 30 prosent, ellers ville vi gått med tap. Men vi har ikke merket nedgang i salget av den grunn.

— Oljeprisfallet, merkes det?

— Vi har heldigvis få kunder innen petroleumsvirksomheten, så det har ikke påvirket oss.

Dybvik Trading AS
20142013
Inntekter12,98,7
Ord. avskrivninger0,10,1
Driftsresultat2,51,6
Resultat før skatt2,41,5
Anleggsmidler3,21,9
Omløpsmidler4,73,6
Egenkapital4,22,4
Langsiktig gjeld1,71,8
Kortsiktig gjeld2,11,3
Regnskapets info.nivå{numb}
Inntjening{smile}{smile}
Betalingsevne{smile}{smile}
Egenkapitalandel{smile}{smile}
(Alle tall i millioner kroner)