— Jeg kan bekrefte at vi er nødt til å gjøre noen nye justeringer, ja, sier mediekontakt i MHWirth, Bjørg Hansen, til Fædrelandsvennen.

Hansen hadde ikke anledning til å besvare flere av Fædrelandsvennens spørsmål, men ba om å få spørsmål tilsendt på e-post.

To timer senere torsdag kveld svarer selskapets toppsjef RoyA. Dyrseth følgende på e-post:

- Vi antar det vil dreie seg om omtrent 100 ansatte i Norge. Det er ennå usikkert hvor mange som er lokalisert i Kristiansand.

Utsatte prosjekter og justeringer

Roy A. Dyrseth i MHWirth. Foto: ARKIV

Oljeserviceselskapet er inne i en større nedbemanningsprosess. Tidligere er 144 ansatte i Norge blitt sagt opp, 86 av dem i Kristiansand. I tillegg sluttet 40 frivillig i Kristiansand.På spørsmål om det har gått dårligere enn forespeilet etter at det ble kjent at selskapet sist måtte kutte, svarer Dyrseth slik:

— Som informert i Akastor kvartalsrapport så er det noen utsatte prosjekter og kanselleringer som gjør at vi må ta en ny justering.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at MHWirth så langt i år har mistet ordrer for en halv milliard kroner.

Møter fredag

Dyrseth har torsdag sendt e-post til alle ansatte i bedriften:

— Vi hadde et allmøte 24. april der vi informerte om permitteringer og at vi evaluerte behov for ytterligere nedbemanning. Dette ble fulgt opp av en mail til alle ansatte om endelig beslutning, skriver Dyrseth videre i e-posten til Fædrelandsvennen.

Fredag vil alle ansatte kalles inn til møter avdelingsvis.

På spørsmål om hvordan nedbemanningen vil foregå, skriver Dyrseth dette:

— Vi gjør dette i samarbeid med de tillitsvalgte og følger selvfølgelig lover og regler som er normalt i slike prosesser. Planen er å ferdigstille prosessen innen mai.

Omstilling

På spørsmålet om oljebransjen trenger en kraftig omjustering i størrelse og antall ansatte, skriver Dyrseth følgende:

— Ja, jeg mener at hele bransjen trenger en omstilling og er helt sikker på at de som gjør de rette grepene kommer styrket ut når markedet kommer tilbake.

- Hvordan ser fremtiden ut for MHWirth Kristiansand?

— Absolutt positivt, de fleste utstyrsleveransene på boredekket samt prosjektgjennomføringen blir utført i Kristiansand og det er noe vi kommer til å fortsette med fremover.