Nestleder Hans-Christian Gabrielsen i LO mener det foreslåtte kuttet i fagforeningsfradraget er uheldig.— Utvalgets begrunnelse er at det er dårlig begrunnet. Der tar Scheel-utvalget feil. Høy organisasjonsgrad er grunnleggende for et velordnet arbeidsliv. Fagforeningsfradrag er et viktig virkemiddel for å holde organisasjonsgraden oppe, sier han.

Tvert imot KrF-politikk

Krfs finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen, vil ikke gå med på kutt i fradrag for gaver til frivillige organisasjoner.— Vi er helt for at man går gjennom en del av fradragene. Men jeg kan si med én gang at KrF ikke vil støtte kutt i foreldrefradraget eller i fradraget for gaver til frivillige, sier han. KrF jobber tvert imot for å øke fradraget for gaver til frivillige.

Nei til fradragskutt

Leder i Sp, Trygve Slagsvold Vedum, er skeptisk til foreslåtte kutt som rammer distriktene:— Senterpartiet sier nei til kutt i fradragene til pendlere, Boligsparing for ungdom, fagforeningskontingent og de spesielle ordningene for de nordligste fylkene. Vi ønsker å bruke skattesystemet til å nå viktige politiske mål, sier han.

- Leieprisene vil gå opp

Høyres boligpolitiske talsmann, Mudassar Kapur, er skeptisk til økt utleieskatt og å fjerne BSU.— Regningen vil kunne sendes rett til leietageren, og leieprisene vil gå opp. Dermed gjør vi situasjonen enda verre for dem som har det vanskeligst fra før, sier han.

Når det gjelder BSU, viser han til at dette er en ordning Regjeringen ønsker å styrke.

«Merkelig» finansavgift

Idar Kreutzer i Finans Norge vil ikke ha moms på finanstjenester og skatt på rentemarginer.— Det er merkelig at man foreslår en betydelig skatteskjerpelse for finansnæringen, som er næringslivets blodomløp. Dette vil måtte betales av kundene. Det vil også svekke norsk finanssektor, gi konkurransevridning i favør av utenlandske aktører, og svekke næringens mulighet til å finansiere vekst og sysselsetting.