Glencore klarte ikke å sanke nok stemmer til å vinne over Beckmann, men administrerende direktør Øivind Stenstad tar tapet med fatning. Foto: Kjartan Bjelland

— Så gøy! Da slo vi altså ut en bedrift med 600 ansatte. Vi var nemlig redd de skulle komme med en voldsom sluttspurt å få alle til å ringe, sier daglig leder Roy Kjøstvedt i Beckmann, når han får høre at skolesekkprodusenten har slått Nikkelverket i den andre kvartfinalen av Årets Sørlandsbedrift 2015. — Vi har ringt litt rundt til venner og kjente, oppfordret kunder til å stemme på oss og lagt ut melding på Facebook. Men vi har ikke mobilisert så veldig kraftig. Det får vi gjøre i neste runde, fortsetter Kjøstvedt.

Ransel mot rognkjeks i semi-en

Da møter de nemlig rognkjeksoppdretterne fra Flekkefjord, Norsk Oppdrettsservice, i den første semifinalen.

— Ransel mot rognkjeks? Det bør bli lett, humrer Beckmann-sjefen.

- Bedre på nikkelproduksjon

Hos Glencore Nikkelverk tas tapet med fatning.

Glencore klarte ikke å sanke nok stemmer til å vinne over Beckmann, men administrerende direktør Øivind Stenstad tar tapet med fatning. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi vil først og fremst gratulere Beckmann med kvartfinaleseieren. Vi har jo vært i finalen en gang tidligere, og det å bli nominert av juryen som en av åtte finalister i år igjen, setter vi stor pris på, som den tradisjonsrike og trauste hjørnesteinsbedriften vi er, sier administrerende direktør i Glencore Nikkelverk, Øivind Stenstad.Han innrømmer avslutningsvis at de antakelig er bedre på å produsere nikkel enn på å sanke stemmer:

— Mobilisering er nok ikke vår sterke side.

57 underkjente stemmer

Forspranget til Beckmann på rundt 60 prosent av stemmene holdt seg stabilt gjennom hele kvartfinalen.

Totalt ble det registrert 610 stemmer i den andre kvartfinalen, der 57 ble underkjent som følge av at de var dobbeltstemmer eller hadde blitt sendt utenfor stemmefristen.