De ansatte ble informert på et allmøte i dag.

— Den totale arbeidsmengden og ordrereserven har gått ned, sier administrerende direktør Tom Fidjeland i Cameron Sense på Andøya i Kristiansand. Han bekrefter at han i dag ga beskjed om at cirka 50 ansatte skal sies opp. Fra før har de redusert arbeidsstokken med cirka 90 personer det siste året.

Alle vet at investeringene i oljeservice, og spesielt hos oljeselskapene har falt

— Vi har avsluttet kontrakten med innleide og har ikke erstattet de som har sluttet ved naturlig avgang, sier Fidjeland. På det meste jobbet 570 personer i selskapet som er blitt kalt den «tredje store» boreteknologibedriften i Kristiansand - etter National Oilwell Varco og MHWirth.

Flere kutter

MHWirth har allerede redusert, mens NOV har varslet at de også skal redusere.

Tom Fidjeland sier at de ikke skal permittere i denne runden, men går rett på oppsigelser. Trolig får ikke de ansatte noen sluttpakke med seg, men Fidjeland sier at de i noen grad vil frita for arbeidsplikt i deler av oppsigelsestiden.

Fidjeland sier at de merket at nedturen i bransjen startet for rundt et år siden. Da strammet de raskt inn.

— Det var tjenlig for oss å redusere da, sier han. Fidjeland vil ikke si så mye om markedet i oljebransjen fremover.

— Men alle vet at investeringene i oljeservice, og spesielt hos oljeselskapene har falt. Det merker alle i bransjen før eller siden.

Både ingeniører og folk med andre stillinger vil miste jobben hos Cameron Sense.

Ros fra tillitsvalgt

Ragnvald Eg leder bedriftens største fagforening, Industri Energi (IE). Han sier at de har forståelse for at bedriften må kutte, og roser ledelsen for å gå frem på korrekt måte.

— Vi ser tallene vi også. Markedet er som det er. Vi håper alle på flere oppdrag, mer jobb, men slik er det ikke, sier Eg.

— Så dere er enige i tallet på 50?

— Vi føler egentlig ikke at det er så mye å gjøre. Slik situasjonen er, kan vi ikke ha ansatte gående på gress, sier Eg.

Han synes det er synd at flere av hans medlemmer må ut på jobbmarkedet.

— Det er folk med god kompetanse. Jeg håper de finner noe bra. Selv om det er stille i oljebransjen, så skjer det ting andre steder, sier Eg.