Geir Bergskaug, adm.dir. i Sparebanken Sør, delte ut Innovasjonsprisen. Foto: Richard Nodeland

— Så gøy. Jeg er egentlig litt lamslått, da jeg som sosionom ikke hadde sett for meg at vi kunne gjøre noe innovativt innenfor vårt myke fagområde, sier daglig leder i Minos, Mona Johansen.

Selskapet hun leder lager systemer, rutiner, maler og sjekklister for helsefremmende og forebyggende arbeid blant barn og unge som sliter.

- Kan tenke større

— Vi har hele veien sagt at redder vi én person, har vi gjort en kjempeforskjell. Men nå kan vi tenke større, sier den smilende prisvinneren.

Stimline, som leverer teknologi og utstyr som brukes til å forbedre produksjon fra olje- og gassbrønner, var den andre prisvinneren.

- Investerer for fremtiden

— Vi satser på at teknologien skal bringe oss fremover, og jobber innen et veldig spennende område. At markedet ikke er på plass akkurat nå, er ikke noen umiddelbar ulempe for oss. Vi investerer for fremtiden med et kjempeteam av ansatte, sier teknisk sjef i Stimline, Erik Zachariassen.

Innovasjonsprisen ble delt ut av administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, på vegne av regionbanken og Digin.

- Spennende nyvinninger

Geir Bergskaug, adm.dir. i Sparebanken Sør, delte ut Innovasjonsprisen. Foto: Richard Nodeland

— Prisen går til to likeverdige vinnere som på hvert sitt område representerer spennende nyvinninger, sa Bergskaug før han avslørte vinnerne.Prisen ble i år delt ut for andre gang. I fjor var det tekstanalysefirmaet Anzyz Technologies som stakk av med seieren.

IT sentralt

Innovasjonsprisen deles ut til en virksomhet eller enkeltperson som har utviklet nye, innovative løsninger, eller ha tatt i bruk eksisterende løsninger på en ny og innovativ måte. IT må være et sentralt element i virksomheten.