— Mye skal digitaliseres fremover og it-bransjen på Sørlandet preges av mange små aktører. For å hjelpe på synligheten kan det være bra å samle en del av dem, sier Otto M. Isaksen.

Selv har han lang erfaring som gründer fra telecombransjen, men har i senere år bistått andre gründere. Nå går han inn i en 35 prosent innleid-stilling som daglig leder for Digin, en klyngeorganisasjon med 72 medlemmer som enten er rendyrkede it-bedrifter, eller har it som sentralt innhold i det de steller med.

Inn i gründerhus

Isaksen treffer Fædrelandsvennen sammen med Digins styreleder, John Lennart Krohn - normalt daglig leder for Gecko Informasjonssystemer. Det skjer i bygget vis a vis McDonald's i Markensgate, det som tidligere har huset eksempelvis Christianssands Glasmagasin og Sparebank 1 SR-Bank. Der har gårdeier Tore Gustav Drivenes ambisjoner om å bygge opp et miljø av oppstartbedrifter. (Drivenes mener det er for tidlig å uttale seg til media om satsingen.)

— Jeg får kontor i fjerde etasje. Tanken er at flere Digin-medlemmer kan komme inn i samme bygg og trekke på hverandre, forteller Otto M. Isaksen.

Mistet status

Krohn nevner it-sikkerhet, e-helse, e-læring, e-handel og it-infrastruktur som satsings- og tyngdepunkt for Digin-medlemmene. Men han sukker litt over mangelen på lokomotiver i bransjen lokalt. At Digins Arena-status hos Innovasjon Norge utløper fra årsskiftet, gjør ikke saken enklere. For det betyr bortfall av både midler og andre fordeler.

— Videre satsing må baseres på medlemskontingenter, serviceavgifter og offentlige midler fra forskjellige kilder, sier Krohn.

— Hvorfor mistet dere Arena-statusen?

— Sju klynger søkte, kun tre fikk gjennomslag. Vi endte på en god fjerdeplass, svarer styrelederen.