— Flesteparten av de 900 oppsigelsene er allerede gitt, men siden vi også gjennomfører organisatoriske og strukturelle endringer som en del av kuttrunden, blir vi noe forsinket, forteller kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø til Fædrelandsvennen fredag.

Tidligere denne måneden uttalte Nordbø at de aller fleste drøftingssamtalene vil være gjennomført innen utgangen av januar, slik at oppsigelsene vil løpe fra 1. februar. Nå kan det gå noen uker til før samtlige oppsigelser er forkynt.

- Berører alle ledd

Dag Nordbø, kommunikasjonsdirektør i NOV. Foto: Richard Nodeland

— Vi har et nært samarbeid med de tillitsvalgte. Behovet for å bli informert er særlig stort i usikre tider, og vi legger vekt på å ha en så åpen og ryddig prosess som mulig, sier Nordbø videre.Med «organisatoriske og strukturelle endringer» menes at enkelte avdelinger og grupper kan bli slått sammen, og at ledere kan oppleve endringer i sine roller.

— Endringene berører alle ledd, og det er ingen grupper eller nivåer som er skjermet, sier Nordbø.

Endelige tall ikke klare

Hvor mange som blir sagt opp i Kristiansand og Søgne er dermed fortsatt uklart.

— Det foretas fortsatt en del sideforskyvninger mellom lokasjoner og enheter, så det endelig tallet blir først klart et godt stykke ut i februar, forteller Nordbø.

Men som Fædrelandsvennen har meldt før, har vi grunn til å anta at blant de 900 som må gå i løpet av våren, vil rundt to tredeler - altså 600 - ha sitt arbeid i Kristiansand og Søgne. To tredeler tilsvarer fordelingen mellom Kristiansand/Søgne og NOVs andre, norske lokasjoner.